GÜNCELLEME 2 - Sakarya merkezli FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME 2 - Sakarya merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Sakarya merkezli 4 ilde 2009-2013 yıllarında usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla aralarında eski komiserin de bulunduğu 6 emniyet mensubu gözaltına alındı- Eski Sakarya Emniyet Müdürü Aktaş ve eski Sakarya İstihbarat Şube Müdürü Akça ile bir polis memur

SAKARYA (AA) - Sakarya merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı operasyon kapsamında 6 emniyet mensubu gözaltına alındı. Eski Sakarya Emniyet Müdürü ve İstihbarat Şube Müdürünün de aralarında olduğu firari 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 2009-2013 yıllarında, 17-25 Aralık öncesini kapsayan dönemde, gerçekte herhangi bir terör ya da organize suç örgütü bağlantısı bulunmayan, aralarında siyasetçiler, bürokratlar, cumhuriyet savcısı, emniyet görevlileri, belediye başkanları, kamu personeli, iş adamları ile gazetecilerin olduğu 108 kişinin usulsüz dinlendiği tespit edildi.

Tespit ve araştırmalar neticesinde Sakarya merkezli Ankara, İzmir ve Siirt'te eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında TCK'nın 309, 314, 316 ve 327'nci maddelerinde belirtilen suçları işledikleri iddiasıyla suç tarihlerini kapsayan dönemde emniyet müdürü, istihbarat şube müdürü, emniyet amiri ve polis memuru olarak görev yapan 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Sakarya'da Erkan Ö, Mustafa I, Ahmet Y. ve Gökhan A, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde eski komiser Zahir T. ile Siirt Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet D. gözaltına alındı.

Firari eski Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, eski Sakarya İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça ve polis memuru Abdülhamit A. hakkında ise yakalama emri çıkarıldı.

Bu arada, İzmir'de aranan Ali B. hakkında, cezaevinde olduğu gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarılmadığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 6 emniyet mensubu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.