GÜNCELLEME Adana'daki terör operasyonu

GÜNCELLEME  Adana'daki terör operasyonu
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan bir kişi daha adliyeye sevk edildi- Böylece adliyeye sevk edilen toplam 17 zanlıdan 11'i tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ SAYI GÜNCELLENDİ

ADANA(AA) - Adana'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 8’i çocuk 11'i tutuklandı, 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kent merkezinde önceki gün düzenlenen operasyonda 18 yaşından küçük bir kişi daha yakalandı. Yakalanan 11'i çocuk 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinden sonra Adana Adli Tıp Birimine getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, terör örgütü propagandası yaptıkları, polise el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyli ile saldırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu arada zanlılar arasında, terör örgütü yandaşlarının düzenlediği 27 Mart'taki izinsiz gösteriye müdahale sırasında komiser yardımcısı Ş.K'yı molotofkokteyli ile yüzünden yaralayanların da olduğu belirtildi.

Tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan 8’i çocuk toplam 11 şüpheli tutuklandı, 6 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, aynı operasyonda gözaltına alınan ve "öz yönetim" adı altında oluşturulan "kent/mahalle meclislerinde" yer aldığı iddia edilen bir şüphelinin de dün sevk edildiği mahkemece tutuklandığı kaydedildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Nisan'da merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahallelerinde yasa dışı gösterilere katılan, polise molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı ile saldıran terör örgütü yandaşlarına yönelik 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 17 kişiyi gözaltına almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.