GÜNCELLEME - İzmir merkezli 4 ildeki operasyon

GÜNCELLEME - İzmir merkezli 4 ildeki operasyon
Gözaltına alınan 10 zanlı savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi- Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da şüpheli sıfatıyla ifade verdiADLİ SÜREÇ EKLENDİ

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, "rüşvet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı G.E'nin de bulunduğu 10 zanlı, mahkemeye sevk edildi. Operasyon kapsamında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince dün gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin savcılık ifadeleri devam ettiği sırada, adliyeye gözaltındakilere destek vermek amacıyla gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da şüpheli sıfatıyla savcılığa çağrıldı.

Savcılığa ifade veren Karabağ, adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Savcılık, Karabağ ile 3 şüpheli için adli kontrol, 7 kişi için ise tutuklama talep etti.

Bu arada İzmir Adliyesi önüne gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, partililer ve belediye çalışanları da şüphelilere destek verdi.

İzmir merkezli İstanbul, Ankara ve Manisa'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda "rüşvet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı G.E. ile Bayraklı Belediyesinin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında bulunduğu 10 kişi dün gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.