GÜNCELLEME - Mersin'deki terör operasyonu

GÜNCELLEME - Mersin'deki terör operasyonu
Terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 10'u tutuklandıMAHKEME SONUCU EKLENDİ


MERSİN (AA) - Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 10'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesine ve deşifre edilmesine yönelik Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 14 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 14 şüphelinin emniyetteki sorguları tamamlandı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'ye katılıp orada eğitim alıp faaliyette bulunduktan sonra Mersin'e gelen bir terör örgütü mensubu ile bu kişiye yardım ve yataklık eden bir şüpheli, Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik kuvvetlerine yönelik silahlı ve bombalı saldırılarda bulunan 2 şahıs ve Mersin'de çeşitli tarihlerde güvenlik güçlerine, araçlarına ve binalarına karşı el yapımı patlayıcı madde ve molotofkokteyliyle saldırılarında bulunan 10 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 10'u tutuklandı. Şüphelilerden 3'ü adli kontrol şartıyla, 1'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.