Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı adalar

Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı adalar
ABD'nin Manila Büyükelçisi Goldberg: - "ABD ve Filipinler Güney Çin Deniz'inde ortak devriye çalışması yapabilir"

MANİLA (AA) - ABD'nin Manila Büyükelçisi Philip S. Goldberg, ülkesi ve Filipinler'in Güney Çin Denizi'nde ortak devriye çalışması yapabileceğini söyledi.

Goldberg, Filipinler'in başkenti Manila'da bir forumda yaptığı konuşmada, uluslararası hukuk çerçevesinde ABD'nin, Çin'in hak iddia ettiği Güney Çin Denizi'nde Filipinler ile ortak devriye çalışması yapabileceğini söyledi.

Goldberg, ABD'nin, uluslararası hukukun izin verdiği sınırlar içinde uluslararası sularda dolaşma hakkından sonuna kadar yararlanacağını vurguladı.

ABD donanmasına ait iki savaş gemisi, Çin'in hak iddia ettiği Spratly ve Paracel adalarının bulunduğu sularda ekim ayında devriye görevi icra etmişti.

Çin, kasım ayında Güney Çin Denizi'ndeki ada ve adacıkların kendisine ait olduğunu iddia etmişti.

Uzun süredir Endonezya, Tayvan, Çin, Brunei, Malezya, Vietnam ve Filipinler arasında tartışma konusu olan Güney Çin Denizi'ndeki ada ve adacıklar, petrol, doğalgaz ve balıkçılık açısından zengin kaynaklara sahip.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.