Güneydoğu mutfağı Ciğerci Bahri ile Konya’da

Güneydoğu mutfağı Ciğerci Bahri ile Konya’da
1987 yılında baba mesleği olan ciğercilik ile hizmet sektörüne giriş yapan Bahri Karakeçi, Ciğerci Bahri markası ile Kayseri, Kırıkkale, Çorum, Kırşehir ve Konya’da toplam 5 şubesi ile faaliyetlerine devam ediyor.

1987 yılında baba mesleği olan ciğercilik ile hizmet sektörüne giriş yapan Bahri Karakeçi, Ciğerci Bahri markası ile Kayseri, Kırıkkale, Çorum, Kırşehir ve Konya’da toplam 5 şubesi ile faaliyetlerine devam ediyor. Güneydoğu mutfağının Türkiye’nin en zengin ve en lezzetli mutfağı olduğunu belirten Ciğerci Bahri Firma Sahibi Bahri Karakeçi, Güneydoğu mutfağının eşsiz lezzetlerini Konya’ya sunuyor.

cigerci-bahri-1.png
Güneydoğu mutfağının eşsiz lezzetlerini misafirlerine sunan Bahri Karakeçi, gelen yoğun talep üzerine Konya’da 5’inci şubesini Doç. Dr. Halil Ürün Caddesi’nde açtı. Güneydoğu mutfağının Türkiye’nin en zengin ve en lezzetli mutfağı olduğuna dikkat çeken Ciğerci Bahri Firma Sahibi Bahri Karakeçi, “Güneydoğu, et ve baharat ağırlıklı. Özellikle Urfa ciğeri, Urfa kebabı ve Urfa lahmacunu ile meşhurdur. Bu kapsamda da ustalarımızın hepsi Şanlıurfalı. Şanlıurfa’nın lezzetlerini Konya'ya getirdik. Konyalı halkımız da bu lezzetleri tanısın istedik. Sadece lezzet değil, Şanlıurfa misafirperverliğini de yansıtmaya çalışıyoruz. Sadece lezzetle olmuyor. Bizim düşüncemiz buraya gelen misafirimizdir, müşterimiz değil. O bakış açısıyla hareket ediyoruz. Gelen Konyalı hemşerilerimiz de, misafirlerimiz de görüyor. Lezzetleri tadıyorlar. Hepsi memnun, teşekkür ederek ‘İyi ki Konya’ya geldiniz’ diyorlar. Bunu görünce biz de mutlu oluyoruz. Türkiye'nin her tarafında farklı farklı güzellikler, zenginlikler var. Şanlıurfa’nın kültürünü de Konya’ya yansıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

cigerci-bahri-2.jpgcigerci-bahri-2.jpg
A’DAN Z’YE HER ŞEY MİSAFİRLER İÇİN DÜŞÜNÜLDÜ
İşletmelerinde çocuklar için oyun alanının bulunduğunu aktaran Bahri Karakeçi, “Çocuk oyun alanımızı gösteren televizyonumuz var. Ekranlardan aileler yerinden kalkmadan çocuklarını izliyorlar. Gönül rahatlığı ile yemeklerini yiyorlar. Lavabolar, tuvaletler ve son model dokunmatik alanlar. Hijyen olmazsa olmaz. Ayrıca VIP salonumuz var. 22 kişilik olan bu VIP salonlarımız tamamen restoran bölümünden bağımsız. İş insanlarının rahatlıkla toplantılarını yapabilecekleri ya da isterlerse misafirleriyle gelebilecekleri bir alan. Müşterilere özel kendi lavabosu, tuvaleti ve kendisine özgü ayrı bir bahçesi de bulunuyor. Wi-Fi altyapısı, sunum yapılacak alan hepsi mevcuttur” ifadelerini kullandı.

cigerci-bahri-3.jpg
‘BİZİM BİR ÇİZGİMİZ, KALİTEMİZ VAR’
Konya’da olmayan ve ‘Ceylan’ diye adlandırdıkları terbiyesiz tavuk sadece Ciğerci Bahri lezzetlerinde bulunuyor. Konyalı vatandaşların lezzetlerini tatmaları noktasında tavsiyelerde bulunan Bahri Karakeçi, “Şanlıurfa Ciğeri’nin lezzetini ve baharatını, Şanlıurfa’ya ait farklı bir şekilde yapıyoruz. Ustalarımızda içimizden yetişiyor, tezgâhımızdan geçiyor. Her usta gelip istediğimiz gibi ciğeri yapamaz, pişiremez. Her ustayı da yanımızda çalıştırmıyoruz. Bizim bir çizgimiz ve kalitemiz var. Bu konuda kaliteden ödün vermiyoruz. Örneğin, künefe için peynirimizi Hatay'dan, yağını, fıstığını ve hamurunu Şanlıurfa'dan getiriyoruz. Hazır stoklu hiçbir şey kullanmıyoruz. Her ürün kendi imalatımız, ustalarımızın üretimi” şeklinde konuştu.

cigerci-bahri-3.png
BU LEZZET SADECE CİĞERCİ BAHRİ’DE
Kendilerine has meze çeşitlerinin olduğuna dikkat çeken Bahri Karakeçi, “Ciğerci Bahri olarak yaklaşık 10-12 çeşit meze veriyoruz. Patlıcan söğürme, soğan salatası, semizotlu yoğurt, soğan salatası ve boz taraması var. Pişmiş soğan, közlenmiş sarımsak ve közlenmiş biberimiz var. Birde bize özgü mezelerimiz var. Bu mezeler ustalık gerektirir. Soğan salatası ve Bostana dediğimiz mezelerimiz Konya’da bir başka yerde yok. Bu yenilikleri getirdik. Konyalı halkımızın gelip bu lezzetleri tatmasını istiyoruz. Karar onların” dedi.

cigerci-bahri-2.png
KONYA’DAN YOĞUN TALEP
Ciğerci Bahri’ye Konya’da yoğun talep olduğu için Konya’ya da şube açtıklarını aktaran Bahri Karakeçi, “Diğer şubelerimize gelen Konyalı halkımız ısrar etti, ‘Hep Konya'ya gelin, bu lezzetleri Konya'ya getirin’ diye. Şimdi de Afyonkarahisar’dan talep var. Nasipse olur. Emin adımlarla basamak basamak gidiyoruz. Hırs yapmıyoruz, mücadele ediyoruz. Helal ekmek kazanmak için mücadelemize de devam ediyoruz. Ayrıca franchising vermeyi düşünüyoruz. Bunun için alt yapı oluşturduk. Şimdiye kadar düşünmüyorduk. Ama uygun teklifler olursa bakacağız” ifadelerini kullandı.

cigerci-bahri-4.png
‘FARKIMIZ LEZZETİMİZ’
Ciğerci Bahri lezzetlerini tatmak için Konyalılara tavsiyelerde bulunan Bahri Karakeçi, “Konyalı bize bir şans versin. Gelsinler, görsünler. Beğenirlerse zaten tekrar gelirler. Beğenmezlerse bizimle ilgili bir sıkıntı vardır. Ama bir şansı hak ediyoruz. Mekânı, misafirperverliğimizi ve ilgi alakayı görsünler. İnanıyorum ki gelen her misafirimiz de bundan sonra mekânımızın müdavimleri olacaklar. Son olarak fiyatlarımız piyasa ortalamasının üzerinde değil. Piyasayla aynıyız. Ama yani lezzetimiz piyasanın üstünde. Tek farkımız fiyat politikamız değil. Buradaki asıl fark bizim lezzetimiz. Bu konuda da oldukça iddialıyız” diyerek sözlerine son verdi. •Yiğit Berkay ÇOPUR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.