Gurbetçiler şifayı Konya’da buluyor

Gurbetçiler şifayı Konya’da buluyor
Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, sağlık konusundaki sıkıntılarını sunulan hizmetin kalitesi, Avrupa’ya göre daha ucuz ve ulaşılabilir olması nedeniyle memleketlerinde gideriyor. Bu durum Konya’yı bir sağlık turizmi merkezi haline getiriyor

Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, sağlık konusundaki sıkıntılarını sunulan hizmetin kalitesi, Avrupa’ya göre daha ucuz ve ulaşılabilir olması nedeniyle memleketlerinde gideriyor. Bu durum Konya’yı bir sağlık turizmi merkezi haline getiriyor

Türkiye, gelişmiş̧ tedavi yöntemleri, medikal uygulamaları ve kozmetikteki üretim gücüyle dünya sağlık turizminden aldığı payı giderek artırıyor. Sağlık turizmi deyince insanların aklına saç ekimi ve estetik operasyonlar gelse de genel cerrahiden organ nakline, kalpten fizyoterapiye kadar farklı branşlarda Türkiye dünyanın önemli sağlık turizmi noktalarından biri. Medicana Konya Hastanesi Check-up ve Evde Bakım Birimi Doktoru Mustafa Argındoğan, Türkiye’de sağlığa erişimin, yurtdışına göre çok daha ileri seviyede olduğunu ifade etti. Sağlık alanında yurtdışındaki ücretlerin, Türkiye’ye göre daha çok daha fazla olduğunu aktaran Dr. Argındoğan, “Bizlere başvuran hastalarımız yurtdışında birçok sağlık işlemini yaptıramadıklarını, ilaç yazdırmakta bile zorlandıklarını ifade ediyorlar. Hastanemizi de duyarak geliyorlar. Daha önce bizleri tercih eden çevrelerindeki insanların yönlendirmeleri ile hastanemize başvuran hasta sayımız bir hayli fazla” dedi.

whatsapp-image-2022-09-02-at-17-45-27-1.jpeg

whatsapp-image-2022-09-02-at-17-45-26-1.jpeg

BİLMEDİĞİNİZ HASTALIĞINIZ OLABİLİR

Check-up paket hizmetlerinin yaşa ve cinsiyete göre değiştiğini söyleyen Dr. Argındoğan , “Bizi tercih eden insanların büyük bir çoğunluğu genç. Kovid-19’dan çıkıp yorgunluğu geçmeyenler, yurtdışındaki çalışmalarının ağırlığından dolayı bel ve eklem ağrıları yaşayan hastalarımız çokça geliyor. Yaptığımız işlemler sonucunda bir hastalığı varsa ona göre ilaçlar veriliyor. Yeni bir hastalığı ortaya çıkarsa ona göre tedavi uyguluyoruz. Özellikle yurtdışında düzensiz beslenmeye, hazır yemeklerin daha fazla tüketilmesine bağlı gizli şekere çokça rastlanıyor. Ağır çalışma şartlarından dolayı bel ve eklem ağrıları çokça çıkıyor. Kanserle çok karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-09-02-at-17-45-25.jpeg

KOVİD, YAKALANANLARDA İZ BIRAKIYOR

Son 2 ayda check-up yaptıranların sayısında bir hayli artış olduğunu ifade eden Dr. Argındoğan, “Geçen sene ile bu seneyi kıyaslayacak olursak bu yıl check-up yaptırma sayısında baya bir artış söz konusu. Geçen sene insanlar pandemiden dolayı hastanelere gelmiyorlardı. Kovid-19’dan dolayı hastanelere karşı bir korku vardı. Artık korku bitti. İnsanlar ne durumdayım diye bizlere başvuruyorlar. Gözlemlerimize bakacak olursak Kovid-19 rahatsızlığını atlatmış hastaların birçoğunda virüsün hastalarımızda kalıntılar bıraktığını söyleyebiliriz. Özellikle sigara içen hastalarımızda, astım ve koah rahatsızlıkları olanlarda, pıhtılaşma problemi yaşayanlarda daha fazla iz bırakıyor. Hastalarımızın en şikayetçi olduğu durum ise aşırı yorgunluk. Yurtdışında yaşayan hastalarımızda güneş görme süresi daha az olduğu için D vitaminleri çok düşük” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-09-02-at-17-45-26.jpeg

YILDA EN AZ 1 KERE CHECK UP YAPTIRILMALI

Belirli bir yaşa gelmiş insanların check-up yaptırmasının çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Argındoğan şu şekilde konuştu: “Ailenizde bir rahatsızlık varsa, özellikle kadınlarda meme kanseri, erkeklerde kolon kanseri durumu bulunuyorsa belirli bir yaş grubunda bunların muhakkak taranması gerekiyor. Bizlere gelip de tanı koyulan hastaların birçoğunun ailesinde veya yakın akrabalarında kanser hastası mevcut. Eğer erken dönemde fark edilirse belki kadın hastalarımız göğüsleri kaybedecek ama hayatına sağlıklı bir şekilde devam edebilecek. Erkeklerde ise sürekli ishal ve kabızlık durumu yaşanıyorsa, bilinçsiz bir şekilde aşırı kilo kaybı varsa ve ailesinde daha önce kansere yakalanmış insanlar bulunuyorsa tarama yaptırmakta geç kalmasınlar. Hiçbir belirtinin olmadığı durumlarda da kansere rastlanabiliyor. Hastada hiçbir belirti olmaz ama kan değerlerinde ortaya çıkabilir. Bu nedenle her yıl en az bir kere check-up yaptırmakta fayda var.”

EVDE BAKIM HİZMETİNİN ‘ÖZEL’ AYRICALIĞI

Medicana Konya Hastanesi olarak evde bakım hizmeti verdiklerini aktaran Dr. Argındoğan, “Devlet hastanelerimiz de bu hizmeti veriyor ama onların ulaştıkları hasta sayısı çok daha fazla olduğu için randevulu sistemle çalışıyorlar. Medicana Konya Hastanesi olarak bizde ise anında hizmet başlar. Evde bakıma muhtaç bir hastaya bakmak hiç kolay değildir. Özellikle felçli ya da yatalak olan hastaların günlük bakımı, onlara bakan yakınlarını hem psikolojik hem de fiziksel olarak yorabilir. Evde Bakım Birimi olarak hastanın evde, hem tıbbi hem de günlük ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımcı oluruz. Hastaneye gelemeyecek durumda oldukları için hastaların tetkik ve tedavilerin hepsini evlerinde yapıyoruz. Muayene, tetkik, pansuman, serum takma, fizik tedavi, ped, sonda, kolostomi bakımı gibi birçok dalda hizmet verilir. Çok elzem durumlarda hastanın illa ki hastaneye gelmesi durumunda ambulansımız ve deneyimli ekibimiz tarafından, hasta hastaneye getirilerek işlemleri kontrol altında yapılır ve tekrar ambulans ile evine götürülür. Ayrıca günlük bakımını yaparak hasta yakınına da konfor sağlamış oluruz. Çünkü yatan hastanın bakımı hem deneyim hem de güç gerektiren zorlukta olabilir. Bu anlamda biz sadece sağlık hizmeti değil, hastaya bakan yakınlarına da psikolojik ve fiziksel destek sağlamış oluruz. Hastalara ve hasta yakınlarına tedavi aşamasında yalnız olmadıklarını hissettirerek yaşam kalitelerinin artmasını da amaçlamaktayız.” dedi. (Mehmet Günnar)

whatsapp-image-2022-09-02-at-17-45-25-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.