Güvenlik güçlerini izlemek için kamera sistemi kurmuşlar

Güvenlik güçlerini izlemek için kamera sistemi kurmuşlar
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında bir evde yapılan aramada teröristlerin, operasyon timlerini izlemek için kurdukları kamera sistemi bulundu- Güvenlik güçleri, teröristleri 3 mahallede çembere almayı başarırken, yüzde 81'i tamamla

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon kapsamında bir evde arama yapan güvenlik güçleri, teröristlerce operasyon timlerini izlemek için kurulan kamera sistemi buldu.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertarafı, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik kaynakları, yüzde 81'i tamamlanan operasyonda teröristlerin Bahçelievler, Gazi Paşa ve İsmet Paşa mahallelerinde çembere alındığını belirtti.

Bölgedeki çatışmalar devam ediyor.

- Kameralarla operasyonu izlemeye çalıştılar

Jandarma ve polis özel harekat timleri ilerleyişlerini sürdürürken, bir evde arama yapan güvenlik güçleri, teröristler tarafından kurulan kamera sistemi buldu.

PKK'lı teröristlerin, operasyon timlerinin harekat tarzlarını izlemek için 5 kamerayla kayıt yaptıkları ve topladıkları bilgileri aralarında değerlendirerek yeni harekat tarzları geliştirdikleri ortaya çıktı.

- 308 terörist etkisiz hale getirildi

Son 24 saatte 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun 55. gününde etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 308'e yükseldi.

Güvenlik güçleri, bugüne kadar 3 bin 302 evde arama tarama faaliyeti gerçekleştirdi. Çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 162 barikat kaldırılırken, 21 çukur kapatıldı, 870 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bomba imha uzmanları, el yapımı patlayıcıları etkisiz hale getirirken, terörle mücadele ekipleri de daha önce aranan bölgelerde ikinci kez arama yapıyor.

Aramalarda teröristlere ait çok miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

- Patlayıcı imalathanesi bulundu

Gazipaşa Mahallesi'nde bir evde arama yapan güvenlik güçleri, teröristlerin patlayıcı imalathanesini ortaya çıkardı.

Evde kablolarla birbirine bağlanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı bulan bomba imha uzmanları, bölgeyi boşalttıktan sonra patlayıcıları imha etti.

Patlama anı havadan görüntülenirken, bina patlamanın etkisiyle yıkıldı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü kente girişlere izin verilmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.