GYV: Hizmet Hareketi Parti Kurmaz, Kurdurmaz!

GYV: Hizmet Hareketi Parti Kurmaz, Kurdurmaz!
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, son dönemlerde sık sık gündeme gelen Hizmet Hareketi'nin parti kurduğu ya da kurdurduğu yönündeki iddialara cevap verdi.

Son dönemlerde Hizmet Hareketi'nin parti kurduğu ya da kurdurduğu yönündeki iddialara Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan (GYV) cevap geldi.

 

İŞTE GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI'NDAN YAPILAN O AÇIKLAMA;

 

Farklı siyasi düşüncelerden milyonlarca gönüllünün desteklediği bir sivil toplum hareketinin; bir siyasi parti kurması ya da kurdurması kesinlikle söz konusu olmadığı gibi mümkün de değildir.

 

Kasıtlı olarak sık sık gündeme getirilen bu iddialar büyük bir yalandan ibarettir. Hizmet'e gönül verenler, şiddet ve terör gibi evrensel hukukun reddettiği usullere başvurmayan bütün siyasi hareketlere demokratik bir açıdan saygı ile bakarlar. Nitekim Hizmet'in dini, etnik yapısı, dili farklı pek çok ülkede itibar görmesi onun sivil olma vasfının bir sonucudur.

 

ŞEFFAFLIK VURGUSU

 

Gönüllüler Hareketi'nin siyasete yaklaşımı; hukukun üstünlüğü, demokrasi, çoğulculuk, evrensel insan hak ve özgürlükleri, adalet, eşit vatandaşlık, uluslararası hukuka ve anlaşmalara riayet, devletin şeffaflığı ve hesap verebilir olması gibi temel ilkelere dayanır.

 

"HİZMET HAREKETİ PARTİ KURMAZ"

 

Hizmete gönül veren insanlar bu değerlere uygun politikaları izleyen siyasi parti ve/veya adayları sadece ve sadece kendi vicdani kanaatleri ve bireysel tercihleri çerçevesinde destekler.

 

Öte yandan Câmia'nın kültür havzasından etkilenmiş bir ferdin 'şahsi tercihi ile' aktif siyaset yapması son derece tabiidir. Câmia'nın "bir parti kurmayacağı ve herhangi bir partiye angaje olmayacağı" ilkesi ile Hizmete gönül vermiş kişilerin bireysel tercihleriyle aktif siyaset yapabilecek olmaları birbirine karıştırılmamalıdır.

 

Hizmet Hareketine gönül verenler, Türkiye'nin gerçek bir demokrasiye, şeffaf ve dört başı mamur bir hukuk devletine kavuşmasını can-u gönülden arzu etmektedir.

 

"TOPLUMSAL UZLAŞMA ESAS ALINACAK"

 

Gönüllüler Hareketi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sivil inisiyatif çerçevesine bağlı kalarak her türlü demokratik haklar ve özgürlüklerden yana kararlı tavrını, toplumsal uzlaşmayı esas alarak sürdürecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.