Hadim-Dedemli’de kiraz ağaçları susuzluktan kuruyor

Hadim-Dedemli’de kiraz ağaçları susuzluktan kuruyor
Hadim’e Bağlı Dedemli Mahallesi’nde bulunan kiraz ağaçları ilgisizlik ve görmezlikten gelinmesi nedeniyle susuzluktan kuruyor.

Hadim’e Bağlı Dedemli Mahallesi’nde bulunan kiraz ağaçları suyun membası olarak gösterilen Bozkır Barajı’nın yanında olmasına rağmen sulama sisteminin baraj altında kalması, ilgisizlik ve görmezlikten gelinmesi nedeniyle susuzluktan kuruyor.

Türkiye'nin önemli kiraz ve vişne üretim merkezlerinden biri olan Hadim-Dedemli Mahallesi’nde, kiraz ağaçları Bozkır Barajı’nın yanında olmasına rağmen su verilememesinden dolayı kurumaya başladı. Kiraz ağaçlarının bulunduğu bahçe sahibi ve kiraz üreticisi Ali İhsan Akçırahan ilk planda 25 yıllık 100 adet kiraz ağacı olmasına rağmen susuzluktan yüzde 25 ağacı kaldığını belirterek, “Şu an itibarıyla ağaçlar kurudu. Diğer ağaçlarımda kuruma tehlikesi ile karşı karşıya yaklaşık 3-4 aydır ağaçlarıma su veremiyorum. Mağdurum ve bununla ilgili sorumlu olan Hadim Belediye Başkanlığı ve DSİ ‘ye 3 ay önce dilekçeler verdim. Ama henüz bir dönüş yapmadılar.Fakat süreç çok yavaş ilerliyor, ağaçlarımda kurumalar devam ediyor İçim acıyor, çözüm üretilmesi için yetkililerden yardım bekliyorum. Mağdurum” diye konuştu.

hadim-dedemli-3.jpg

Dedemli Mahallesi Muhtarı Yunus Özer ise, dünyanın en iyi kirazlarının Hadim’de üretildiğini belirterek, “Mahallemizde Bozkır Barajı’nın yapılmasının ardından mevcut olan sulama sistemlerimiz baraj altında kalmıştır. Bu nedenle de bölgemizde bulunan kiraz ağaçlarını maalesef sulayamıyoruz. Bizim bu sorunumuz Hadim Belediye Başkanlığı ile DSİ Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırlayacağı bir proje ile çözülebilir ve bizlerin kiraz ağaçları kurtarılmış olur. Sorumlu olan her iki kuruma da bu konuda yaklaşık 3 ay önce kiraz yetiştiricilerimizle birlikte dilekçe vermemize rağmen henüz bir cevap vermediler. Bizler bu konuda çok ciddiyiz. Ağaçlarımızın kurtarılabilmesi için ilk önce Konya’ya, gerekirse de Ankara’ya kadar gitmeyi düşünüyoruz. Yetkili kurumların bir an önce bizim mağduriyetimizi gidermeler için harekete geçmelerini bekliyor ve talep ediyoruz” dedi.

hadim-dedemli-3-001.jpg

hadim-dedemli-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.