Hakkari'deki operasyon

Hakkari'deki operasyon
Güvenlik güçlerinin, bölücü terör örgütüne yönelik Yüksekova'da düzenlediği "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor- TSK ve emniyet unsurları ilçe halkının mağdur olmaması için gerekli önlemleri alıyor

ANKARA (AA) - Güvenlik güçleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdürürken ilçe halkının mağdur olmaması için de gerekli hassasiyeti gösteriyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yüksekova ilçesinde 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

Operasyonla teröristlerce Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeşildere, Yeni, Cumhuriyet, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amaçlanıyor.

Güvenlik güçleri, operasyon sırasında halkın mağdur olmaması için gereken önlemleri de alıyor. Operasyon bölgelerine yakın yerlerdeki vatandaşlar kendi istekleriyle güvenlik güçleri tarafından bölgeden tahliye ediliyor. Bölgeden çıkarılan vatandaşların sağlık kontrolleri de yapılıyor. Güvenlik güçleri, ailelere yiyecek ve yaşam malzemesi dağıtımlarını da aralıksız sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.