Haksızlıklara neden olunmasın

Haksızlıklara neden olunmasın
Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile ilgili açıklama yaptı.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata,  “MEB’in yayınladığı genelge ile ek ders ücretlerinin daha da fazla karmaşaya mahal veriyor. MEB, öğretmenlerimizin maaş karşılığı ve ek ders ücreti karşılığı olarak düzenlediği ders yükü planlamasını, içerisinde bulunulan bu uzaktan eğitim sürecine uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini  söyledi.

SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Ata “Türk Eğitim-Sen olarak, haksızlıklara neden olunmaması ve meslektaşlarımızın kazanımlarının korunması anlamında süreci yakinen takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.” dedi. TES Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi.  “21 Eylül’de kısmen yüz yüze ve uzaktan eğitim yoluyla yeni eğitim öğretim yılı başladı. Ancak MEB’in açıklama ve bilgilendirmelerde içerik ve zamanlama açısından yetersiz kalması nedeniyle günlerdir okul ve il-ilçe milli eğitim yöneticileri tarafından farklı uygulama ve yorumlara şahit olmaktayız. Özellikle öğretmenlerimizin ek ders ücretleri hususunda oluşan kafa karışıklığı bir müddet sonra karmaşaya dönüştü. MEB’in bugün yayınladığı ek ders ücreti konulu genelge ise karmaşayı çözmeyi bırakın, öğretmenlerimizin endişelerini daha da artırmıştır. Bir kere şu gerçeği göreceğiz: Yüz yüze eğitimin yapıldığı normal koşulları, uzaktan eğitime mecbur kaldığımız bu döneme uygulayamazsınız. MEB, öğretmenlerimizin maaş karşılığı ve ek ders ücreti karşılığı olarak düzenlediği ders yükü planlamasını, içerisinde bulunduğumuz bu uzaktan eğitim sürecine uygun şekilde yeniden düzenlemelidir.  Bakanlık çok açık bir şekilde “Yüz yüze eğitimde olduğu gibi tüm öğretmenlere haftalık ders çizelgesi hazırlanacak ve maaş karşılığı ve ek ders ücretleri bu çizelge üzerinden ödenecek” şeklinde bir yorumla karmaşayı engellemelidir.  Ki, bu durum toplu sözleşme gereği sağlanan bir haktır zaten. Türk Eğitim-Sen olarak, haksızlıklara neden olunmaması ve meslektaşlarımızın kazanımlarının korunması anlamında süreci yakinen takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.