“Hastalar Ve Sağlık Çalışanları Aynı Geminin Yolcuları Gibidir”

“Hastalar Ve Sağlık Çalışanları Aynı Geminin Yolcuları Gibidir”
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Hakan Doğan, 26 Ekim Hasta Hakları Günü münasebetiyle açıklama yaptı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Hakan Doğan, 26 Ekim Hasta Hakları Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, hasta haklarının; sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumluluklarını kapsayan bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan haklar olduğunu söyledi. 
Hasta haklarında yer alan amaçlar arasında, sağlık hizmetlerinin hasta memnuniyetine göre düzenlenerek insan onuruna yakışır şekilde sunulması, sağlık tesislerinde yaşanan hasta hakları ihlalleri ile bunlara bağlı olarak ortaya çıkan sorunların önlenmesi, hasta ve yakınları ile personelin hasta hak ve sorumlulukları konusunda eğitilmesinin bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Doğan, “Hedefimiz; hasta hakları ve sorumlulukları konusunda bilinçli çalışan, olumlu tavır sergileyen personelin sayısını artırma, problemlere anında müdahale ederek yerinde çözümlerin sağlanmasıdır. Hasta ve yakınlarının gözlemleriyle tespit edilen eksikliklerin giderilmesi, sorunların kaynağının bulunarak çözüm üretilmesi ve ilgili birimlere konuların aktarılmasıdır” dedi.
Ayrıca, göreve başlayan her personele hasta hakları ve sorumlulukları konusunda eğitimler verildiğini bildiren Doç. Dr. Doğan, “Eğitime katılanlar, hasta ve yakınlarına karşı nasıl tavır sergilenmesi gerektiği, genel olarak yapılan yanlışlar gibi konularda bilgilendirilmektedir. Hastalar ve sağlık çalışanları aynı geminin yolcuları gibidir. Birbirinden bağımsız düşünülemez. Hastalarımız ve sağlık çalışanları bu bilinçle yola çıkarlarsa problemler en aza iner ve mutlu hasta - mutlu çalışan profiline ulaşılabilir” ifadelerine yer verdi.
Doç. Dr. Doğan, yapılan düzenlemelerle artık sağlık çalışanlarının da haklarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.