Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü'nün Konya programı

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü'nün Konya programı
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, 04 Nisan 2022 tarihinde Selçuklu, Karatay ve Meram Halk Eğitim Merkezlerini ziyaret ederek yürütülmekte olan çalışmaları yerinde inceledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, 04 Nisan 2022 tarihinde Selçuklu, Karatay ve Meram Halk Eğitim Merkezlerini ziyaret ederek yürütülmekte olan çalışmaları yerinde inceledi. Genel Müdür Dülger’e Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de eşlik etti.

İlk olarak Selçuklu Halk Eğitim Merkezini ziyaretle başlayan program, Özel Gençler Mehter Takımı tarafından marş ve ezgilerin söylenmesi ile başladı.

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri tarafından icra edilen Türk Tasavvuf Müziği dinletisinin ardından merkez bünyesinde oluşturulan “Geri Dönüşüm Kütüphanesi”nin ve KOP desteği ile oluşturulan “Girişimcilik Sınıfı ve Yazılım Sınıfı”nın açılışı gerçekleştirildi.

14-1.jpg

Genel Müdür Sabahattin Dülger ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük açılışın ardından kütüphaneyi, teknoloji sınıflarını ve derslikleri gezerek öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet etti.

Daha sonra Meram Halk Eğitim Merkezine geçilerek AB tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığımız ile UNHCR (Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği) işbirliği ile yürütülen “Türkiye’de Geçici Koruma Kapsamında Olan Suriyelilerin ve Uluslararası Koruma İhtiyacı İçindeki Kişilerin Türkçe Dil Öğrenimine ve Mesleki Eğitime Erişiminin Artırılması Projesi” kapsamında açılan meslek kursları ziyaret edildi.

12-1.jpg

Meram Halk Eğitim Merkezindeki programa Genel Müdür Sabahattin Dülger ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Nikolaus Meyer ve UNHCR (Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği) Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc de katıldı. Burada proje kapsamında açılan Ayakkabı ve Teknoloji Atölyesi ile Tekstil Atölyesinde incelemelerde bulunuldu.

13-1.jpg

Aynı proje kapsamında Karatay Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan Yiyecek ve İçecek Atölyesi ile Tekstil Atölyesini ziyaret eden heyet, bu atölyelerde yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Karatay Halk Eğitim Merkezindeki programa Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın da katıldı.

10-1.jpg

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger burada yaptığı konuşmada geçici sığınmacı statüsündeki misafirlerimizle mevcut tüm imkânları paylaştıklarını belirterek AB Delegasyonunun da burada önemli destekleri olduğunu ifade etti. Misafirlerimizin Türkçe’mizi öğrenmelerinin ve burada bir meslek öğrenmelerinin önemine vurgu yaptı.

11-1.jpg

Son olarak da Karatay Halk Eğitim Merkezinde misafirlere kursiyerlerin yaptığı yemeklerin ikram edildiği bir iftar programı tertip edilerek program sona erdi.

3-11.jpg

9-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.