HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:
"Söz bitmedi ve bitmemeli. Fakat sözün tehdit altında olduğu dönemlerde konuşmak önemlidir"- "Partimizi halkımıza düşman ilan ettiler. Bizim eksikliklerimizden faydalanarak gemisini yürüttü bunlar. Partili olmak zorunda değilsiniz ama adaletli ve vicdanlı

VAN (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Söz bitmedi ve bitmemeli. Fakat sözün tehdit altında olduğu dönemlerde konuşmak önemlidir." dedi.

Van'da partisince bir otelde düzenlenen toplantıda, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, çok zor günlerden geçtiklerini anlattı.

"Sözün bittiği yer" denmesine rağmen kendilerinin ısrarla buna karşı çıktığını ifade eden Demirtaş, "Söz bitmedi ve bitmemeli. Fakat sözün tehdit altında olduğu dönemlerde konuşmak önemlidir." diye konuştu.

Bir yerde barışın istenmesi için silahlara gerek olmadığını kaydeden Demirtaş, gerilim, tartışma ve çatışma potansiyelinin olduğu yerde dahi barışa ihtiyaç olduğunu savundu.

Türkiye'de barışı kuracak bir anlayış ortaya koyduklarını ancak son yüzyılda "biz barışamayız" anlayışının hakim olduğunu ileri süren Demirtaş, şöyle dedi:

"Son 300 yıldır kapitalist devletler bizi bu hale getirdiler. Savaş bizim kaderimiz değildir. Savaşı dayatıyorlar. Ulus devletler ve bütün coğrafyamızı parçalayarak bizi birbirimize düşürdüler. Türkiye’de oturup konuşularak çözülen tek bir isyan yok. 'Biz barışamayız' anlayışı sürekli bu toplumun aklına yerleştirildi. Bu zihniyetle barış yapmak çok zordur."

Bölgede devam eden sorunların artık Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin tek başına üstesinden geleceği bir mesele olmaktan çıktığını savunan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Ortadoğu’daki devletleri kapsayan, küresel bir sorun oldu. Barikat ve hendekten önce de bu sorun vardı. Ne hendek, ne barikatı? Bütün bunlar sizin yanlış politikalarınızdandır. PKK'yı dağa çıkaran biz değiliz, sizlersiniz. Gençleri dağa çıkaran sizin anlayışınızdır. Barikatı kazdıran HDP değil. Ne talimatını verdik ne de destekledik. Kazdıran sizsiniz ama siyasi faturası yine bize çıkıyor."

Partilerinin karalama kampanyalarına maruz kaldığını iddia eden Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Partimizi halkımıza düşman ilan ettiler. Bizim eksikliklerimizden faydalanarak gemisini yürüttü bunlar. Partili olmak zorunda değilsiniz ama adaletli ve vicdanlı olmak zorundasınız. Kimseye bize oy verin demeyiz. Hiç kimse bir oy ile şereflenmez, bir oy vermemekle de şerefsizlikle de suçlamayız. Şeref sadece bir parti ile olmaz. Siyasi partiler gelip geçicidir. Barış devletten gelmeyecektir. Toplum bunu kendi içerisinde kuracaktır."

Basına kapalı devam eden toplantıya HDP Van milletvekilleri Tuğba Hezer, Bedia Özgökçe ve Adem Geveri de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.