HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki
Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Yıldırım:- "Meclis milletin namusudur, herkesin daha fazla tepki göstermesi gerekiyor. Milletvekilinin daha fazla ceza alması, hatta vekilliğinin düşürülmesi noktasında Meclis'te vekilleri göreve çağırıyoruz"- Memur-Sen Muğl

ANTALYA (AA) - HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesi çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yetkililerince kınandı.

Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, taziye çadırı kuranların ve kalemleriyle teröre destek verenlerin binlerce, yüzlerce insanın ölümüne neden olan dağdaki teröristten daha günahkar olduğunu belirtti.

Meclis'in milletin namusu olduğunu ifade eden Yıldırım, "Herkesin daha fazla tepki göstermesi gerekiyor. Milletvekilinin daha fazla ceza alması, hatta vekilliğinin düşürülmesi noktasında Meclis'te vekilleri göreve çağırıyoruz. Parti kapatılmaya hayır ama vekillerin işlemiş olduğu şahsi suçlar için vekilliklerinin bitmesini istiyoruz" talebini dile getirdi.

Yıldırım, buna destek verenlerin de cezalandırılması gerektiğini belirterek, toplumun vicdanının rahatlaması için HDP milletvekilinin ve teröre destek verenlerin cezalandırılmasının önemine işaret etti.

Yıldırım, "Yavaş yavaş PKK'yı insan haklarına uygun bir terör örgütüymüş gibi topluma kabullendirme gayreti içerisindeler. Meclis ve sivil toplum kuruluşları buna hat safhada tepki vermeliler, toplum bunu bekliyor. Hiç 29 kişinin adından, hayatını kaybedenlerin ailesinden bahsetmiyor ama bir haftadır teröristin giydiği çoraba kadar öğrendik" değerlendirmesini yaptı.

- "TBMM ve savcılarımız bu ihanetin gereğini yapmalıdır"

Memur-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak da HDP Van Milletvekili Hezer'in taziye çadırını ziyaret etmesinin teröristlerle hareket ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Dünyanın hiçbir yerinde vatandaşlara yönelik bir saldırıyı gerçekleştiren katile taziyeye gidildiği veya taziye çadırı kurulduğunun görülmediğini anlatan Uçak, "Masum insanlarımızın katilinin taziyesine gitmek, onu saygı ile anmak insanlığa karşı büyük bir ihanet olduğu gibi milletimizin acısıyla alay etmektir. Bu tür ihanetler Tuba Hezer’in mensup olduğu HDP’nin milletvekilleri ve yöneticileri tarafından sık sık tekrarlanmaktadır. Anayasa ve yasalarımız ortada. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve savcılarımız bu ihanetin gereğini yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Uçak, ülkenin birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde HDP vekillerinin ve yetkililerinin bölücü terör örgütü PKK'yı desteklemesinin teröristlere ve terörist cenazelerine sahip çıkmalarının halkın nefretini çektiğini kaydetti.

- "Meclisimizin bu gidişe 'dur' deme zamanı geldi de geçiyor"

Doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle bir bütün olan ülkenin terörü destekleyen milletvekillerine pirim vermeyeceğini ifade eden Uçak, şöyle konuştu:
"Buradan HDP vekillerine sormak istiyoruz 'sizi Meclis'e gönderen iradeyi temsil etmek yerine teröristleri mi temsil ediyorsunuz?' Yüce Meclisimizin bu gidişe 'dur' deme zamanı geldi de geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinden maaş alıp ve de Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kendilerine verdiği yetkiyi teröristler için kullanan kim olursa olsun savcılarımız harekete geçmelidir. Dün Gezi olaylarında üç ağaç için ortalığı yakıp yıkanlar bugün gencecik fidanlarımız toprağa düşerken neden sessiz kalıyorlar. Kendini akademisyen sayanlar hükümetimize karşı bildirgelere arka arkaya imza atarken doğuda ve batıda bu toprakların huzuru ve bütünlüğü için şehit düşen evlatlarımız için kalem oynatmayı neden düşünmüyorlar."

- "Bu ziyaret, Ankara şehitlerimize saygısızlıktır"

Diyanet Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil ise Ankara'daki terör saldırısının tüm ülkede büyük bir üzüntüye sebep olduğunu söyledi.

Söz konusu eylemi gerçekleştiren terör örgütüne her kesimden tepki geldiğini ifade eden Akçil, HDP'nin saldırıya gerekli tepkiyi göstermediğine dikkati çekti.

HDP'li Hezer'in terör saldırısının faili canlı bombanın cenazesine taziye ziyaretinde bulunmasının büyük bir talihsizlik olduğunu vurgulayan Akçil, "Bu ziyaret, Ankara şehitlerimize saygısızlıktır. Bu tutum HDP'nin Türkiye partisi olmadaki samimiyetsizliğini de göstermektedir" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.