Hedefimiz ulusal bir marka olmak

Hedefimiz ulusal bir marka olmak
Konya dışında da bayilerinin olduğunu belirten Ünal Akköprü, “Konya dışında Manavgat, Ankara ve Aydın’da şubelerimiz var. Hedefimiz ulusal bir marka olarak büyük pazar alanı oluşturmak” dedi

1970 yılında Konya’da bir işletme olarak başlayan Konya Lezzet Döner, Türkiye’nin en büyük döner üreticisi ve zinciri olmayı hedefliyor. Konya dışında da bayilerinin olduğunu belirten Ünal Akköprü, “Konya dışında Manavgat, Ankara ve Aydın’da şubelerimiz var. Hedefimiz ulusal bir marka olarak büyük pazar alanı oluşturmak” dedi

konya-lezzet-6.jpg

Konya Lezzet Döner ailesi gıda sektöründe 1970 yılından beri hizmet veriyor. Konya Lezzet Döner’in kuruluş hikayesini gazetemize anlatan Konya Lezzet Döner Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Akköprü, “Konya Lezzet markası 1970 yılında bir dernek adı altında kuruluyor. Öğrencilerin ve gelir seviyesi düşük insanların rahatlıkla gelip sulu yemek yiyecekleri yer olsun diye böyle bir oluşuma gidiliyor. Yıllar geçtikçe zamana ayak uydurabilmek için Konya Lezzet, sulu yemekten herkesin tüketebileceği döner sektörüne geçti. Burada temel amaç, kaliteli bir tavuk döneri herkese ulaştırabilmek. Aslında hedefinden şaşmamış oldu. İhtiyaç sahipleri ve gelir seviyesi düşük kişilere kaliteli ürün sunmaya başladı” diye konuştu.

konya-lezzet-1.jpg

TEK KALEMDE KALİTELİ ÜRÜN ÇIKARIYORUZ

Asıl amaçlarının tek kalemde kaliteli ürün çıkarmak olduğunu aktaran Akköprü, “Amacımız doğrultusunda bünyemizde tavuk döner harici bir ürün çıkarmıyoruz. Tek kalemde kaliteli ürün çıkarıyoruz. Bu anlamda dönerimizi de derisiz, tereyağlı ve kuzu kuyruk yağlı üretiyoruz. Ayrıca yanında verdiğimiz pide de kendi ürünümüz. Bu noktada da üretimi her aşamasında kaliteli yapıyoruz. İnsanlar bizi kaliteli, taze ve sağlıklı ürün sunduğumuz için tercih ediyor. Döner için kullanılan tavukları da entegre tesislerden kendimiz alarak işliyoruz. Herhangi bir aracı veya kasap yok. Entegreden aldığımız ürünleri de tesisimize getirdiğimizde kalite kontrolden geçiriyoruz. Sağlık açısından zararlı gördüğümüz ürünlerin iadesini gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında da kuzu kuyruk yağı kullanıyoruz ve kuyruk yağını da günlük kesilen taze hayvanlardan temin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

konya-lezzet-4.jpg

KALİTEMİZİ TÜRKİYE’NİN HER YERİNE GÖTÜRECEĞİZ

Konya Lezzet Döner ailesi olarak gıda sektöründe Konya’nın yerel ve büyük bir firması olduklarını aktaran Akköprü, “Yaptığımız çalışmalarla Konya’da insanların yüzde 80 bizi biliyor ve tanıyor. Biz bu hedefimizi tam anlamıyla başardıktan sonra bu kalitemizi, Türkiye’nin her yerine götürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca döneri koyduğumuz pideleri de kendimiz üretiyoruz. Zafer Sanayii şubemizde ürettiğimiz ekmekleri, hem Zafer Sanayi şubemiz hem de Bosna şubemizde kullanıyoruz. Mengüç Caddesi’ndeki fırınımızda üretilen ekmekleri de Zafer, Gedavet ve Rampalı şubelerimizde kullanıyoruz. Kısacası ekmeklerin taze tüketilmesi adına böyle bir yapılaşmaya gittik. Böylelikle her şubemizde taze pidelerimizi müşterilerimize sunuyoruz” dedi. 

konya-lezzet-2.jpg

8 KARDEŞ EKİP OLARAK ÇALIŞIYORUZ

Gıda sektöründe tüketim noktasında ciddi sorunların olduğuna dikkat çeken Akköprü, “Bazı firmalar, sağlıksız ve kalitesiz ürünleri ciddi fiyatlandırmalarla insanlara sunuyorlar. Biz kaliteli ürünü daha az maliyetle sürümden kazanarak Türkiye’nin her yerine yaymak istiyoruz. Bu noktada da çalışmalarımız sürüyor.  Farkımız, kalitemiz. Bu gerçekten insanlar üzerinde yer ediyor. Ekip olarak çalışıyoruz ve bu ekipte 8 kardeşiz. Hepimizin yaptığımız iş üzerindeki sorumluluğu çok büyük. Bu sadece 1-2 kişinin yaptığı başarı değil. Hepimizin başarısı var. Kaliteli işçilik çıkardığınız sürece yol alırsınız. İnsanlara güven vererek daha da büyüyerek ulusal bir firma olacağız” diye konuştu.

konya-lezzet-5.jpg

KONYA DIŞINDA DA ŞUBELEŞİYORUZ

Konya Lezzet Döner’in Konya dışında da şubelerinin olduğunu aktaran Akköprü, “Konya dışında Manavgat, Ankara ve Aydın’da şubelerimiz var. Bu şubelerimizi franchising sistemiyle verdik. Bu noktada da kurulum aşamasının tamamını yaparak personel eğitim desteği ve ürün tedariğini sağlıyoruz.  Bunun yanında gıda sektöründe usta faktörü önemli olduğu için birçok girişimci bundan çekiniyor. Bu bağlamda da dönerimizi baton olarak şişe takıp merkezimizden gönderiyoruz. Usta fonksiyonunu daha aşağı çekiyoruz. Aynı zamanda da ustaya bağlı kalmadığı için lezzet faktöründe bir değişim olmuyor. Lokasyon desteği de sağlayarak kar ya da cirodan bir pay almıyoruz. Hedefimiz ulusal bir marka olarak büyük pazar alanı oluşturmak” diyerek sözlerine son verdi.  (Yiğit Berkay ÇOPUR)

konya-lezzet-3.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.