Hemşirelik fakülteleri dekanları, NEÜ'de toplandı

Hemşirelik fakülteleri dekanları, NEÜ'de toplandı
 Editör
Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi (HEMDEK) toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 15 hemşirelik fakültesi dekanı, Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi (HEMDEK) yönetiminde ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hemşirelik Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

NEÜ Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa; NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, NEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege ve Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 15 hemşirelik fakültesi dekanı katıldı.

dsc-0005.jpg

Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdiye Şendir’in başkanlığında yönetilen toplantıda, ‘HEMDEK yönergesi ve çalışma ilkelerinin güncellenmesi’, ‘klinik-saha ve laboratuvar uygulama alanlarında ve araştırma izinlerinde yaşanılan etik sorunların değerlendirilmesi’ konuları görüşüldü.

Toplantıda bu tür toplantıların hemşirelik fakültelerinde eğitimin kalitesini yükseltmek amacaıyla yapılmasını belirten, '' NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, ''Eğitimde birliktelik oluşturmak açısından önemli olduğunu, toplantıların karşılıklı bilgi alışverişi içerisinde oldukça faydalı geçeceğine inandığını belirterek tüm konsey üyeleri ile düzenleme kuruluna teşekkürler ediyorum '' dedi.

dsc-0021.jpg

NEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege, HEMDEK’in hemşirelik fakültelerini ilgilendiren eğitim-öğretim amacını belirterek, '' İlgili konularda bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, sorunların belirlenip çözüm önerilerinin geliştirildiği, iyi uygulamaların tartışıldığı ve kolektif çalışmanın güçlendirildiği bir platform olarak işlevini sürdürdüceğini temenni ediyorum '' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Merdiye Şendir’in başkanlığında yönetilen toplantı, görüş ve önerilerin aktarılmasının ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.