Hemşirelik Haftası, Selçuk Üniversitesi'nde etkinliklerle kutlanıyor

Hemşirelik Haftası, Selçuk Üniversitesi'nde etkinliklerle kutlanıyor
Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında akıl oyunları, müzik, spor ve bilimsel etkinlikler düzenlenecek.

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında akıl oyunları, müzik, spor ve bilimsel etkinlikler düzenlenecek.

Fakülte önünde başlayan etkinliklerin açılışına Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Fatma Taş Arslan, Prof. Dr. Kemal Kısmet, Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sibel Küçükoğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

hemsirelik-haftasi-selcuk-universitesinde-etkinliklerle-kutlaniyor-3.jpg

Bilimsel ve Sosyal Etkinlikler Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Halime Esra Meram, yaptığı açıklamada modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs’ı içine alan haftanın, 1964 yılından bu yana “Hemşirelik Haftası” olarak kutlandığını söyledi. Haftanın, hemşireliğe ve sağlığa verilen önemin bir göstergesi olduğunu ifade eden Meram, 2 gün boyunca devam edecek kutlamaların ilk gününde akıl oyunları, solo müzik ve sportif etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti. Etkinliklerin ikinci gününde ise Kanyon Park’ta öğrencilerle kahvaltı programında bir araya geleceklerini aktaran Meram, “Kahvaltı etkinliği sonrası ise online olarak gerçekleştirilecek olan bir webinar düzenlemekteyiz. Saat 14.00’te başlayacak olan etkinliğimizin konusu, Uluslararası Hemşireler Konseyi ICN’in 2022 yılı için belirlemiş olduğu ‘Hemşireler: Öncü bir ses – Küresel sağlığı güvence altına almak için hemşireliğe yatırım yapın ve haklara saygı gösterin’ teması üzerinedir. Konsey, 2022 Uluslararası Hemşireler Günü için belirlediği bu temada, dünya çapında sağlık sistemlerini güçlendirmek için hemşirelik mesleğini koruma, destekleme ve mesleğe yatırım yapma ihtiyacına odaklanmıştır. Bu konunun, sağlık çalışanlarının çok büyük bir kısmını oluşturan hemşireler için önemi çok büyük olduğundan özellikle bilimsel bir programla konuyu ele almak, incelemek ve ortak bir dil oluşturmak istedik. Böylelikle katılımcılarımıza ve öğrencilerimize mesleğimizin evrensel konumu ve durumu hakkında bir bakış sağlamayı hedeflemekteyiz. Sabır, özveri ve itina ile çalışan, sağladığı sürekli bakım ile yaşama dokunan, yüreğiyle hisseden ve bilgisiyle hayat veren, sağlık ekibinin değerli üyesi olan tüm hemşirelerimizin ve şimdiden meslektaşımız olarak gördüğümüz sevgili öğrencilerimizin, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı kutluyoruz.” diye konuştu.

Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Şeyma Ilgın Kaya da “Bugün, Hemşirelik Günü. Fakültede 4 yıl okuduk ama pandemi nedeniyle bu kadar etkileşimde bulunamadık. Etkinliklerin düzenlenmesinden dolayı hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Öğrencilikte son hemşirelik günlerimizdeyiz. Bu şekilde kutladığımız için çok mutluyuz ” dedi.

Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hasan Apaydın, güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade ederek kendileri açısından farklı bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

hemsirelik-haftasi-selcuk-universitesinde-etkinliklerle-kutlaniyor-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.