Her deri mont hakiki deri mont değildir

Her deri mont hakiki deri mont değildir
Piyasada deri mont diye satılan ürünlerin deriye benzetilmiş polyester, plastik ve imitasyon ürünler olduğunu belirten Mustafa Şahin, “Bu ürünler vücudu havasız bırakan sağlıksız ürünlerdir. Her deri mont hakiki deri mont değildir” dedi.

Konya’nın en eski ve en büyük deri markası olan Şahin Deri; birbirinden farklı renklerde olan cüzdandan kemere, deri monttan çantaya ve şapkaya kadar hakiki deri ürünleriyle Eski İstanbul Caddesi’nde hizmet veriyor. Şahin Deri’nin 1974 yılında babası İbrahim Şahin tarafından kurulduğunu aktaran Şahin Deri İşletme Sahibi Mustafa Şahin, “Konya’da ilk deri işlerine başlayan isimlerden birisiyiz. 47 senenin bir ismi. Sadece Konya’da değil, Türkiye’de deri denildiği zaman bilinen isimlerdeniz. İştigal alanlarımız; deri giysi üretimi, fason dikim, toptan ürün satımı ve perakende satışıdır. Yani derinin üretimden satışına kadar bütün aşamalarında varız. Bunun yanında sadece giysi değil deri çanta, şapka ve cüzdan gibi aksesuarları da var. Ayrıca yeni yerimiz olan Eski İstanbul Caddesi diye anılan yerde, deri adına bütün aşamalarını birleştirdiğimiz 5 katlı binamızda hizmet veriyoruz. Mevlana Çarşısı’ndaki yerimizde ise yılsonunda çalışmalar bitince orada da devam edeceğiz” diye konuştu.

mustafa-sahin.jpg

Her deri mont deri değildir

Şahin Deri olarak en önemli içeriklerinin hakiki deri olduğuna vurgu yapan Şahin, “Deri mont ifadesi çığırından çıktı. Deriye benzetilmiş polyester, imitasyon gibi bütün ürünlere deri mont diye adlandırıyorlar. Baktığınız zaman ürün plastik ya da imitasyon. Fiyatları ise 150 ile 450 arasında değişiyor. Deri mont dediğimiz zaman sadece hakiki deriyi ibare etmesi lazım. Müşterimiz buna dikkat etsinler. Taklit ürünlerden kaçınmalılar. Taklit ürün imitasyon, plastik ve naylon içeren ürün demek. Bunlar vücudu havasız bırakan sağlıksız ürünlerdir. Her deri mont hakiki deri mont değildir Müşterilerime her zaman ‘ya deri alın ya da başka bir şey alın. Derinin taklidini almayın’ diyorum. Biz hayvanın üzerinden çıkan mamulü işleyerek deri ürünler üretiyoruz. Bizim ürünlerimizin önceliği bu. Her deri mont deri değildir” şeklinde konuştu.  

sahin-deri-4.jpg

Deri; doğal ve sağlıklı bir giysi

Yiyeceklerin nasıl organiği ve doğal olanı varsa giyeceğinde organiği olduğunu ifade eden Şahin, “Nasıl ki kumaşların en organiği olan pamuksa giyeceğinde en organiği deridir. Deri gözenekleri olan bir ürün olduğu için hava alır. Hava aldığı zaman vücudu sıkmaz ve terletmez. Hakiki deri ürünleri vücudu ısıtırken terletmiyor. Yani doğal ve sağlıklı bir giysi. Aynı zamanda vücut sıcaklığını da dışarı salmayıp dışarıdaki soğuğu da içeri almayarak vücut sıcaklığını koruyor. Onun için ‘en doğal ısıtan ve terletmeyen hakiki deri ürünleridir’ diyoruz. Derinin bir diğer ayrıcalığı da ürün tamir edilebiliyor. Doğal bir şekilde boyanabilir, parçasını çıkartarak yeni parça eklenebilir” dedi.

sahin-deri-2.jpg

E-ticaret satışında iddialıyız

Türkiye’de deri sektöründe ilk e-ticarete başlayan 2-3 firmadan bir tanesi olduklarını belirten Şahin, “Şuanda yaklaşık 140 kalem ürünümüz e-ticaret sitelerinde ve kendi sitemizde satışa sunulmuş vaziyette. Deri sektöründe hakiki derinin bu kadar çeşidini sunan başka firma göremezsiniz. Geniş yelpaze çeşidimizle özellikle pandemi döneminde e-ticaret satışında iddialıyız. İnternette artan bir pazar payı var. Pandemi dönemiyle mağaza da eksilen adetsel satışımızı e-ticaretten giderdik” ifadelerini kullandı.

sahin-deri-3.jpg

Deri ürünler üretici firmadan alınmalı

Deri montun aynı beyaz eşya gibi devamında geri hizmet isteyen bir ürün olduğunu aktaran Şahin, “Deri montların fermuarı bozulabilir ya da bir yerinde boya atmış olabilir. Bunun gibi bir durumda, servis hizmeti verebilecek bir firma gerekir. Bu da üretici firma. Yani bizim yaptığımız iş. Bize bir ürün geldiği zaman anında müdahale edip sorununu giderip veriyoruz. Ancak aracı firma bunu yapamıyor, yapamaz. Deri ürün alırken, ürünü aldığınız firma üretici firma olmalı” diye konuştu.

sahin-deri-6.jpg

Deriyi lüks olmaktan çıkardık

Hakiki deriyi lüks olmaktan çıkardıklarını vurgulayan Şahin, “Hakiki deri dendiği zaman fiyatı bin 500 – 2 bin lira olan ürünler akla geliyor. Şuanda bizim kampanya fiyatlarımızın tabanı 475 liradan başlıyor. Kaliteli bir kumaş bile bugün bu fiyatlardan satılıyor. Hakiki deri çok lüks bir ürün değil. Her türlü gelire göre giyilecek bir deri mont bizde mevcut. Üretici olduğumuz için tam bir fiyat ve maliyet avantajımız var. Bunu da tüketiciye yansıtıyoruz. Yani hesaplı üretip hesaplı satıyoruz. Deriyi lüks olmaktan çıkardık” şeklinde konuştu.

sahin-deri-7.jpg

Türkiye deri de dünyada bir numara

1980 ve 1990’lı yıllarda birkaç renk ve 3-4 temel model üzerine deri mont yapıldığını söyleyen Şahin, “Şimdi deri mont yelpazesi o kadar genişledi ki kumaşta görebileceğiniz bütün renkler deride de var. Şimdi incecik kâğıt gibi deriler var. Bu sene biz rekor kırarak bir mont ürettik ve ağırlığı 650 gram. Bahar aylarında giyilebilen ve vücudu terletmeyen bir mont ürettik. Kumaşın nasıl yazlığı ve kışlığı varsa derinin de farklı dönemlerde giyilebilecek tarz ve sitilleri var. Bu teknolojiye sahibiz. Artık deri birkaç modelden ve renge sabit kalmayan bir ürün. Son olarak Türkiye şuan hakiki deri sektöründe dünyada İtalya ile birlikte bir numara.  Deri Türkiye’nin en önemli ihracat kalemlerinden bir tanesi. Dışarıdan ülkemize ham deriler gelir ve işlenerek ihraç edilir” diyerek sözlerine son verdi.  (Yiğit Berkay Çopur)

sahin-deri-1.jpg

sahin-deri-8.jpg

sahin-deri-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.