HİLALSAN’dan globalleşme adımı!

HİLALSAN’dan globalleşme adımı!
 Muhabir
HİLALSAN, manuel sac makasları ile başladığı üretime, bu gün Hidrolik Kombine Makaslar, Hidrolik Presler, Redüktörlü Giyotin Makaslar, CNC Hidrolik Giyotin Makaslar ve CNC Hidrolik Abkant Presler ile sektörün önde gelen firması olmaya devam ediyor.

1984 yılında kurulan HİLALSAN, manuel sac makasları ile başladığı üretime, bu gün Hidrolik Kombine Makaslar, Hidrolik Presler, Redüktörlü Giyotin Makaslar, CNC Hidrolik Giyotin Makaslar ve CNC Hidrolik Abkant Presler ile sektörün önde gelen firması olmaya devam ediyor.

HİLALSAN Dış Ticaret Müdürü Derya Coplan, Prestij Dergisi’ne yaptığı özel röportajda endüstriyel makine sektörünü değerlendirdi. HİLALSAN Dış Ticaret Müdürü Derya Coplan, “Kuruluşumuzun temelinde yer alan en önemli varlığımız olan hayal gücü ve bu hayallere hayat veren yüksek özgüvenimiz ile Türkiye için çalışıyor, katma değer üretiyor, global bir şirket olma hedefiyle ilerliyoruz” dedi.

yeni.jpeg

a69ccbd8-3bd5-4126-b8e0-e2cce391ba42.jpg

HİLALSAN GLOBALLEŞME YOLUNDA!

Kuruluşlarından bu yana ana hedeflerinin yatırımcı ve sanayiciye hassas kaliteli makinalar yapmak olduğunu ifade eden HİLALSAN Dış Ticaret Müdürü Derya Coplan, “Kuruluşumuzun temelinde yer alan en önemli varlığımız olan hayal gücü ve bu hayallere hayat veren yüksek özgüvenimiz ile Türkiye için çalışıyor, katma değer üretiyor, global bir şirket olma hedefiyle ilerliyoruz. Müşterilerimiz için değer oluşturmak, beklentilerine kalite ve istikrarla karşılık vermek ilk önceliğimizdir. Müşterilerimize performansı yüksek makinalar sunabilmek için bilgisayar destekli tasarım programları sayesinde ileri teknoloji ile donatılmış üretim hatlarında, kaliteli ve yüksek hassasiyetli olarak imalatımızı gerçekleştirmekteyiz. Kuruluşumuzdan bu güne kadar ana hedefimiz; yatırımcı ve sanayiciye hassas kaliteli makinalar yapmak, satış sonrası güvenilir hizmet vermek ve kaliteyi en uygun fiyata sunmaktır” diye konuştu.

img-1731.jpg

img-1964.jpg

‘HİLALSAN ÜRÜNLERİ 5 KITAYA ULAŞIYOR’

HİLALSAN ürünlerinin beş kıtaya ulaştığını açıklayan Müdür Derya Coplan, “Hedeflerimize ulaşmamızın en büyük teminatı ürün ve hizmet kalitemizin olduğunun farkındayız. Ürünlerimize sahip çıkmak ve satış sonrasında da müşterilerimizin yanında olmak görevimizdir. Tüm ürün ve hizmetlerimizi, müşterilerimizle uzun vadeli bir ilişki oluşturmak temelinde şekillendiriyoruz HİLALSAN Makina, genç ve dinamik kadrosu ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de birçok başarıya imza atmayı hedef seçmiştir. Üretimimizin ortalama yüzde seksenlik bir bölümü dış piyasaya ihraç ediyoruz. Firmamız dünya pazarlarında ‘’HİLALSAN’’ markası ile hizmet vermekte olup bugün beş kıtaya ulaşmış, müşterilerine vermiş olduğu güven ve potansiyelini her geçen gün daha da artırıyor. Bizi diğer firmalardan ayıran en önemli özelliğimiz ise global düşünme ve teknolojiyi takip etme olarak değerlendiriyoruz. Bir diğer husus ise pek çok prosesler firmamızda gerçekleşiyor. Firmamızın bünyesinde 50 kişi civarında personelimiz ile ülkemize ve dünyaya hizmet sunmaya devam ediyoruz. HİLALSAN bünyemizde bir tasarım bölümümüz mevcut. Burada kendi tasarımlarımızı da üretmek adına AR-GE çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

img-9592.jpg

‘SANAYİ SEKTÖRÜNÜN ASIL

SORUNU KALİFİYELİ ELEMAN EKSİKLİĞİ’

Sanayi sektörünün asıl sorunun kalifiyeli eleman eksikliğinden kaynaklı olduğunun altını çizen Coplan, “Sanayi alanında yaşanan eleman sorunu giderek artıyor. Hal böyle olunca her geçen yıl şiddetini giderek artıran ara eleman sorunu Türk sanayisi açısından büyük bir riske dönüşüyor. Konuyla ilgili çeşitli çalışmalar yürütülse de çare olabilmiş olduğunu görmüyoruz. Ülkemiz özelinde, sorunun kaynağını meslek liselerinin nicelik ve nitelik açısından yetersiz olması ile gençlerimizin hala fabrikalarda veya teknik personel olarak çalışmak yerine masa başında veya kamuda çalışmak istemelerinde görüyoruz. Bu döngüyü kırmak için çocuklarımızın uygulamalı eğitimlerle meslek edinmelerini sağlayan mesleki ve teknik liselerinin teşvik edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.