Hobisi ekmek kapısı oldu

Hobisi ekmek kapısı oldu
25 yıl önce işinden arta kalan zamanlarda hobi olarak gramofon, pikap ve unutulmaya yüz tutan guguklu saatlerin tamiri yapan Mustafa Çelik, bir süre sonra işini bırakıp hobisiyle ekmek parasını kazanmaya başladı

ANKARA (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Makine montaj ve tamirat işleri yaparken hobi olarak pikap ve gramofon tamir etmeye başlayan Mustafa Çelik, 25 yıldan beri Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen gramofon, pikap ve guguklu saatlerin tamirini yapıyor.

AA muhabirine, 1991 yılına kadar makine montajı ve tamiratı yaptığını, mesleği sayesinde Türkiye ve dünyanın bir çok bölgesine gittiğini anlatan Mustafa Çelik, mesleğinden arta kalan zamanlarda eski pikap ve gramofonları tamir etmeye çalışarak vakit geçirdiğini söyledi.

Çelik, 1991 yılında mesleğini bırakarak hobi olarak başladığı işe yöneldiğine değinerek, "Zaman geçirmek için başladığım iş bende giderek bir tutku haline geldi. O eski pikapları, gramofonları tamir etmek ve tamir ettiğim pikap ve gramofonlardan eski plakları dinlemek beni daha çok mutlu etmeye başladı. Ve işimi bırakarak buna yöneldim. O yıldan bugüne 25 yıldır bu mesleği severek ve isteyerek yapmaya devam ediyorum" dedi.

Kendisine ait özel bir taş plak koleksiyonu da olduğunu dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"O plakları dinlemek benim en büyük tutkularımdan. Elektronik aletlerden uzak, tamamen doğal seslerden oluşan plakları tamir ettiğim pikaplardan dinlemek bana ayrı bir mutluluk veriyor. Türkiye'de benim mesleğimi yapan usta sayısı çok az. Belki de bizlerle birlikte yok olup gidecek. Ben, yetiştirecek bir çırak bulamadım. Bulamadığım için de sanırım bu dükkan ve bu iş benimle ölüp gidecek. Ne olursa olsun ben yine de yaptığım işi ölene kadar yapmaya devam edeceğim."

- Guguklu saatler tarih oluyor

Çelik, gramofon ve pikabın yanında guguklu saat tamiri de yaptığını aktararak, "Pikap ve gramofon tamir ederken, bazı müşteriler ellerindeki guguklu saatleri de getirerek tamir etmemi istedi. O günden bugüne guguklu saat tamiri de yapıyorum. İnsanlar, ellerindeki saatleri tamir etmem için Türkiye'nin diğer ucundan buraya kadar geliyor. Çünkü bu saatler de bir tutku diyebilirim. Elimde 1930'lardan kalma guguklu saatler var. İnsanlar, çocuklarına, torunlarına bu saatleri miras bırakıyor. Türkiye'de bunların tamirini yapan çok az kişi var. Bu saatler, manevi birer miras, tarih. Elimden geldiğince bu mirası ileriye taşımak için çabalıyorum" sözlerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum