Hocalı katliamının 24. yılı

Hocalı katliamının 24. yılı
KÜTAHYA (AA) - Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde yaşanan Hocalı katliamının 24'üncü yıl...

KÜTAHYA (AA) - Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde yaşanan Hocalı katliamının 24'üncü yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Uçan, mesajında bundan 24 yıl önce, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 600’ü aşkın kişinin Ermeni çeteleri tarafından toplu şekilde öldürüldüğünü, yüzlercesinin yaralandığını ve bin 275 kişinin ise rehin tutularak her türlü zulme, işkenceye tabi tutulduğunu belirtti. Aradan geçen yıllara rağmen katliamın acılarının tazeliğini koruduğunu bildirdi.

Karabağ'ın hala Ermenistan’ın işgali altında bulunduğuna işaret eden Uçan, şunları kaydetti:

"Tarihsel anlamda güncel sayılacak bu katliama rağmen Ermenistan ve onlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan derin lobiler, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı, hem suçlu hem güçlü olmayı bir şekilde başararak, Azerileri suçlayabilme pişkinliğini ve cüretini gösterebilmiştir. İnsanlık sadece medeniyeti oluşturacak üst değerlerini değil, aynı zamanda ahlaki, vicdani boyutlarıyla en temel değerlerini yitirmiştir. Zalimlerin, güdümü altına aldıkları veya almak istedikleri mazlum kitleleri acımasızca ölüme sürükledikleri kanlı, kirli çağın en mağdur tarafları, sayıları milyonları bulan kadınlar, yaşlılar, çocuklar olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Dün Ahıska’da, Kırım’da, Hama’da, Halepçe’de, Srebrenitsa’da, Hocalı’da katliam yapanlar, bugün aynı acımasızlığı, vahşiliği Gazze’de, Bayırbucak’ta, genel anlamda Irak’ta, Suriye’de sergilemekte. Caniler, gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, yaşlıları, masum insanları öldürmeyi sürdürmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.