Hocalı katliamının 24. yılı

Hocalı katliamının 24. yılı
AK Parti Çankırı Kadın Kolları İl Başkanı Yıldırım: "Bizim için dün Serebrenitsa'da, Halepçe'de, bugün Hama'da, İdlip'te,Türkmen Dağı'nda yaşanan neyse tam 24 yıl önce Hocalı'da yaşananlar da odur. Bu gün ülkemizde bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadı

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Çankırı Kadın Kolları İl Başkanı Hacer Rukiye Yıldırım, "Bizim için dün Serebrenitsa'da, Halepçe'de, bugün Hama'da, İdlip'te,Türkmen Dağı'nda yaşanan neyse tam 24 yıl önce Hocalı'da yaşananlar da odur. Bu gün ülkemizde bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı'daki zihniyet birebir aynıdır" dedi.

Yıldırım, AK Parti il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetlerince yüzlerce Türk'ün katledildiğini belirtti.

Ermeniler'in Hocalı'da 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere 613 kişiyi katlettiğini bildiren Yıldırım, "O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildir. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocuklarında bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir" dedi.

Yapılanların Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, vatandaş ve siyasi haklar konusundaki uluslararası sözleşmeler, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesine karşı işlenen bir suç olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı'da yapılan katliam, Azerbaycan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur" diye konuştu.

Azerbaycan'ın ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Yıldırım, "Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil özde kardeş, iki milletiz. Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır" ifadelerini kullandı.

Hocalı'da yapılan katliamı kınayan Yıldırım, "Bizim için dün Serebrenitsa'da, Halepçe'de, bugün Hama'da, İdlip'te,Türkmen Dağı'nda yaşanan neyse tam 24 yıl önce Hocalı'da yaşananlar da odur. Bu gün ülkemizde bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı'daki zihniyet birebir aynıdır" dedi.

Açıklamanın ardından partililer, Hocalı katliamını anlatan kısa film izledi.

Tolantıya Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi zeynep Perihan Dinç ve partililer de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.