Hasan Yıldırım

Hasan Yıldırım

Hocaya güvenim tam

Hocaya güvenim tam

Ülkede boy gösteren ekonomik kriz, 3 büyükler de dahil olmak üzere tüm takımları derinden etkiledi. Dış piyasaya olan borçlar 1 iken 3 oldu. Dolayısıyla yapılan transferler üzerinde saatlerce kafa yoruldu. Beşiktaş’ın temkinli hamleleri, Fenerbahçe’nin genç oyunculara yatırım yapması, Galatasaray’ın forvetsiz kalması gibi birçok etken, ligde boy gösteren oturmuş takımların ön plana çıkmasına neden oldu.

***

Anadolu’nun parlayan yıldızı Konyaspor, Süper Lig’deki kriz döneminde kilit bölgede yer alıyor. Yeşil-beyazlı takım geçtiğimiz sezon kıl payı ligde kalsa da, oturmuş kadrosuna yaptığı nokta hamlelerle çok daha iyi düzeye geldi. Teknik direktör Rıza Çalımbay gibi tecrübeli ve sistemli bir çalıştırıcıya emanet edilmesi, yeniden sportif başarının kıvılcımını çıkarmışa benziyor.

***

Konyaspor, yıldız golcüsü Eto’o’yu göndermesine rağmen şu ana kadar gol yollarında hiçbir sıkıntı yaşamadı. Yeşil-beyazlılar her maçta rakiplerine gol atarken, kalesini gole kapamak haricinde bir sorun yaşamadı. Şu ana kadar kalesinde gördüğü gollerin tamamını duran toptan geldi. Korner, frikik, penaltı derken duran topun her çeşidinden kalesinde gol gördü. Sezon başında duran toplarda savunma kurguyu iyi oturmuş olsa, belki şu an ligin liderinden bahsediyor olacaktık. Ama zaman her şeyin ilacı... Yeşil-beyazlılar son oynan Yeni Malatyaspor maçında kalesini gole kapattı. Bununla birlikte duran toplardaki pozisyon almasıyla da bu sorunu giderdiğinin sinyalleri verildi.

***

Rıza Çalımbay, elindeki oyunculardan en hazır olanı kullanmanın hesaplarını yapıyor. Daha önce birkaç kez 8 numara bölgesine transfer istese de, yönetimin hocayla yaptığı görüşmelerin ardından bu defter kapandı. Zaten transfer dönemi de bitti. Rıza Hoca, artık elindeki oyunculardan alabileceği maksimum verimin hesaplarını yapmaya başladı.

***

Şehirde, yapılan yeni transferlerin neden forma giymediği sorusu kol geziyor. Ama oyuncuların lig haftasında takıma katıldığı unutuluyor. Şu an 4. haftayı geride bıraktık. Sıradan bir kamp bile 2 hafta sürüyor. Hele ki, ülkeye ve Konya’ya ilk kez gelen bu oyuncuların uyum süreci de ciddi bir durum. Milli maç arasında yeni transferlerin tam olarak Konya’ya ve Konyaspor’a uyum sağlayacağını düşünüyorum.

***

Ben, Rıza Hoca’nın kafasındaki oyun sisteminin takıma yüzde 100 olarak oturttuğunu düşünmüyorum. Geç gelen transferler, beklenmedik sakatlıklar sistemin oturma sürecini biraz uzatacaktır. Fakat milli ara, Rıza Hoca’nın imdadına hızır gibi yetişti. Bu süreçte gerek sistemin oturması gerekse sakat oyuncuların dönmesi noktasında verimli olacaktır.

***

Rıza Hoca’ya sonuna kadar güveniyorum. Hele ki, kafasındaki Konyaspor’u sahaya yansıtması durumunda olabilecekleri sabırsızlıkla bekliyorum. Konyaspor’un yeniden ligde üst sıralarda yer alacağı, Ziraat Türkiye Kupası’na uzanabileceği bir dönemin kapıda olduğunu hissediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR