Hollanda'daki çocuk yaşta evlilikler

Hollanda'daki çocuk yaşta evlilikler
Ülkede yılda yaklaşık 250 küçük yaşta evlilik gerçekleştiği belirtildi

LAHEY (AA) - Hollanda’da yılda 250 civarında çocuk yaşta evlilik yapıldığı bildirildi.

Sosyal İşler Bakanlığından yapılan açıklamada, bu konuda tam bir sayı verebilmenin mümkün olmadığı çünkü söz konusu evliliklerin çoğunun genellikle kapalı topluluklarda ve gizli yapıldığı kaydedildi.

Maastricht Üniversitesi ile Verwey Jonker Enstitüsünün bakanlık adına yaptığı araştırmaya göre, 2013 ile 2014 yıllarındaki 500 kadar çocuk yaşta evliliğin yaklaşık 160’ı sığınmacılar arasında gerçekleşti.

Özellikle Somaliler arasında daha fazla olan söz konusu evliliklerin büyük bölümünün ülke dışında yapıldığı ve evlendirilen çocukların genellikle 16-17 yaşlarında olduğu kaydedildi.

Küçük yaşta evlilikle mücadeleye büyük önem verilen Hollanda’da hükümet geçen sene 18 yaş altı ve yakın akraba evliliklerine yasak getirmişti.

Yurt dışında yapılan 18 yaş altı evliliklerin de tanınmadığı ülkede, yasaya aykırı davrananlara hapis cezası verilebiliyor.

Zoraki evlilikleri önlemeyi amaçlayan kanuna göre kardeş çocuklarının birbirleriyle evlenmeleri de yasak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.