Huğlu mahallesine kesintisiz su

Huğlu mahallesine kesintisiz su
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Beyşehir İlçesi Huğlu Mahallesi’nin yıllardır devam eden su azlığı sıkıntısını gidermek için hazırladığı projeyi uygulamaya başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi’nde yıllardır devam eden su azlığı sıkıntısını gidermek için hazırladığı projede ilk kazmayı vurdu. Beyşehir ilçesi Huğlu Mahallesi içme su ihtiyacını 2 derin kuyu, 1 keson kuyu ve kaynak suyundan sağlamaktaydı. Mahallenin günlük su ihtiyacı 15 litresaniye olması gerekirken mevcut kaynakların toplamı 10 litresaniyeyi ancak buluyordu.
Mahallenin su ihtiyacı açığından kaynaklı su azlığı sıkıntısını gidermek için başlatılan proje kapsamında, 5 kilometre mesafeden uzun ömürlü, su kalitesini ve lezzetini etkilemeyen, sağlıklı, duktil boru ile su getirilmesi yer alıyor. Huğlu Ana İsale Hattı Beş bin iki yüz metre uzunluğa, 150 milimetre çapa sahip. Mahalleye getirilecek su, herhangi bir enerji kullanılmaksızın cazibe ile çalışacak.
Beyşehir ilçesi Huğlu Mahallesi İçme Suyu Projesi, Kasım 2014 tarihinde tamamlanarak hizmette alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.