Hükümlülerden "filografi sergisi"

Hükümlülerden "filografi sergisi"
Denetimli serbestlik tedbiri altındaki hükümlülerin sergisinde yaklaşık 50 eser bulunuyor

ANKARA (AA) - Denetimli serbestlik tedbiri altındaki hükümlülerin eserlerinin yer aldığı çivi ve tellerle yapılan "filografi" sergisi açıldı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü koordinesinde, Ankara Ticaret Odası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Ankara Batı Adliyesi Konferans Salonu'nda açılan sergide, 20 hükümlünün 6 ayda yaptığı yaklaşık 50 eser yer aldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Yıldız, serginin açılışında yaptığı konuşmada, denetimli serbestlik bünyesinde bulunanları "hükümlü" değil "yükümlü" olarak adlandırdıklarını ifade etti.

Türkiye'de denetimli serbestlik kapsamında takip edilenlerin sayısının yaklaşık 230 bin kişi olduğunu ifade eden Yıldız, sistemin, kişilerin tekrar topluma kazandırılmasının en modern ve en çağdaş yöntemi olduğunu söyledi. Sergiyi bu anlamda çok önemsediklerini dile getiren Yıldız, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz da el sanatları kursu ve sergi hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Yıldız ve diğer yetkililer açılışını yaptıkları sergiyi gezdi.

Açılış törenine, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, hükümlüler ve diğer ilgililer katıldı.

Sergi, 16 Nisan Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.