Huzur diyarının ortak sorunu: Otopark

Huzur diyarının ortak sorunu: Otopark
Konya’da huzur var, iş var, aş var, sükûnet var ama otopark konusunda atılacak daha çok adım da var. Şehirde otopark eksikliğinin yanı sıra araçları ısrarla otoparka değil, kaldırıma, yol kenarına, sokak içine park etme alışkanlığı da söz konusu

Fatma Göksu'nun özel haberi...

Her geçen gün büyüyüp gelişen Konya, “en yaşanabilir kentler” arasında üst sıralarda yer alırken, gerek ekonomik potansiyeli, gerek iş-işçi arzı gerekse de emniyet açısından “huzur” diyarı olması şehrin cazibesini arttırıyor. Buna karşın Konya’nın en temel sorunları arasında ise otopark geliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konya Bölge Müdürlüğü verilerine göre Konya’daki araç sayısı bir önceki yıla göre 33 bin 481 adet artarak 634 bin 458 adede ulaşırken, günü birlik gelen misafirlerin de etkisiyle şehirdeki araç sayısı günlük 1 milyonu buluyor. Buna bir de otopark kültürünün istenilen düzeyde olmaması da eklenince çoğu zaman şehir merkezinde araç parkı noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

54 OTOPARK VAR

Konya Büyükşehir Belediyesi iştirakleri tarafından işletilen Konya’da yol üzeri, kapalı ve açık olmak üzere 54 tane otopark bulunuyor diyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yol kenarı otopark ücretlerinin ise ilk bir saati 2,50 lira, sonraki her saatin farklı fiyatlandırıldığını, aylık abonmanın ise 70 TL olduğunu açıkladı.  Şehirde yeterli otopark bulunduğunu ifade eden yetkililer, düzenli kullanıp halinde sıkıntı yaşanmayacağına dikkat çekiyor. Vatandaşlar ise otopark sıkıntısının çözülmesi gereken en önemli konulardan birisi olduğundan dem vurarak bu noktada belediyelerden daha fazla eğilim bekliyor.

VATANDAŞ NE DİYOR?

Esnaflık yaptığını söyleyen Mehmet Demir (45), “Konya’nın en büyük problemlerinden birisi otopark problemi bir an önce çözülsün istiyoruz. Yol kenarı otoparklar trafiği daraltıyor” dedi.

Kemal Davran ise katlı otoparkların yetersiz olduğunuz söyleyerek, “Gün geçtikçe büyüdük, insanlar da araçlar da çoğaldı. Otoparklar artık yeterli gelmiyor. Bir de yakın zamanda metronun yapılmasını istiyoruz. Konya her alanda gelişmeli. Konya’nın yapısı gelişmeye elverişli. Düzenlemeler en kısa zamanda yapılsın” diye konuştu.

Dolmuş şoförü M. D. de otopark sorununun belli bölgelerde olduğunu söyleyerek, “Tamamen sorun yok demek yanlış olur. Biz şoförlerin kanayan yarası tabii ki otopark sorunu. Ben mesaim dışında kişisel aracımı kullandığımda çarşıda aracımı park edecek yer bulmakta zorlanıyorum. Özellikle Mevlana Meydanı civarında trafik ve otopark sorunu çok fazla. Tramvay yolunun da eklenmesiyle birlikte yol daraldı iş çıkış saatlerinde seferlerimizi yetiştirmekte zorlanıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum