Huzurevine Yerleştirileceği Gün Yaşamını Yitirdi

Huzurevine Yerleştirileceği Gün Yaşamını Yitirdi
Zonguldak'ta, tek başına yaşayan ve huzur evine yerleşmek isteyen Rahmi Bayrak (67), Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlilerinin...

Zonguldak'ta, tek başına yaşayan ve huzur evine yerleşmek isteyen Rahmi Bayrak (67), Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlilerinin huzur evine yerleştirileceği gün yaşamını yitirdi.

Birlik Mahallesi Tünelüstü Sokak'ta bir yakınının harabe halindeki 2 katlı evinde yalnız yaşayan Bayrak'ın, "huzur evine yerleşmek istemesi" yönündeki haberinin gazete ve televizyonlarda yansımasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlileri yaşlı adamın evine gitti. 

Görevliler, gittikleri evde Bayrak'ın cesediyle karşılaştı. 

Rahmi Bayrak'ın cenazesi,  aile hekiminin yaptığı incelemesinin ardından Asri Mezarlığı morguna götürüldü.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Bayrak'ın cenazesi, toprağa verildi. 

Cenaze törenine, Bayrak'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Birlik Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sivri, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce Ahmet Bayrak'ın kendisine huzur evine yerleşme isteğini ilettiğini söyledi.

Bayrak'ın isteğini yerine getirmek için yetkililerle görüşme yaptığını anlatan Sivri, şöyle konuştu:

"Yetkililer bana bazı raporların olması gerektiğini söylediler. Ben de bu durumu çocuklarına ilettim. Çocukları bana, 'tamam' dediler. Ama ondan sonra herhangi bir girişimde bulunmadılar. En son iki gün önce bir arkadaşımız yetkililerle görüştü. Bugün ölüm haberini aldık. Biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Eşiyle uzun yıllardır ayrı yaşıyordu. Ara sıra eşi evine gelip yemeğini yapıyordu. Mahalleli olarak bazı ihtiyaçlarını bizlerde karşılıyorduk."

Ahmet Bayrak'ın oğlu Lütfi Bayrak da babalarının ölüm haberine üzüldüklerini belirterek, "Elimizden geldiğince babama yardım etmeye çalışıyorduk. Ben bugün çalışıyordum. Babamın ölüm haberini annemden aldık" dedi.

Ağabeyi Zeki Bayrak ise ağabeyinin uzun yıllardır rahatsızlığı bulunduğunu ve tek başına yaşadığını ifade ederek "Ona çocukları bakabiliyordu. Bakarlardı da. Ama kendi isteğiyle huzur evine yerleşmek istiyordu. Niçin ve neden gitmek istemiştir? Bu konuda bir şey diyemem" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.