Hz. Hüseyin'in Kerbela'da Şehit Edilişinin Yıl Dönümü

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da Şehit Edilişinin Yıl Dönümü
Iğdır'da, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği olayların başlangıcı olarak kabul edilen "Tasua" günü etkinliği düzenlendi- Etkinlikler kapsamında gruplar halinde Matem Çadırı önüne gelen Caferi vatandaşlar, ağıtlar eşliğinde sinelerine ve sırtlarına v

IĞDIR (AA) - Iğdır'da, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği olayların başlangıcı olarak kabul edilen "Tasua" günü etkinliği düzenlendi. 

Kentin değişik yerlerinde yaşayan Caferi vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren gruplar halinde Zübeyde Hanım Bulvarı'nda kurulan Matem Çadırı'nın önüne geldi. 

Burada gözyaşı döken vatandaşlar, elleriyle sinelerine, zincirlerle de sırtlarına vurarak gözyaşı döktü. Ellerindeki "Zülfikar" kılıçlarıyla meydana gelen başka bir grup ise kafa derilerinden hafif şekilde kan akıtıp ağıt yaktı.

Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu matemin tüm Müslümanlara ait olduğunu söyledi. 

Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yasını, her yıl bu şekilde tuttuklarını belirten Beder, bu etkinliğin nesilden nesile aktarıldığını kaydetti. 

"Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV), Ehl-i Beyt üyelerine sevgi ve muhabbet beslenmesi gerektiğini söylemiştir" diyen Beder, Kerbela'da sevgi ve muhabbet yerine haince bir saldırı düzenlenerek Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edildiğini anımsattı.

Bu saldırının başlangıç gününün de "Tasua" olduğuna işaret eden Beder, "Aşure günü öncesinde düzenlenen bu etkinliklerde yasımızı tutuyoruz ve gözyaşı döküyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.