içişleri Bakanı Ali Yerlikaya Bayram'a Konya'da girdi.

içişleri Bakanı Ali Yerlikaya Bayram'a Konya'da girdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ramazan Bayramına Konya'da giriş yaptı. Bayram namazını Kapu Camii'nde kıldı...

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Bayram namazını Konya'da kıldı,namaz çıkışı açıklamalarda bulunan Ali Yerlikaya trafik kuralları ve bayramda yol güvenliği konularında açıklamalarda bulundu. Bakana Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'da eşlik etti. Namazın ardından bayramlaşan halk ve bakan Yerlikaya, Bedesten Çarşısında bir miktar yürüdükten sonra alandan ayrıldı.

whatsapp-image-2024-04-10-at-11-42-13.jpeg

whatsapp-image-2024-04-10-at-11-42-10.jpeg

.

Ali Yerlikaya Kimdir?

Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968 tarihinde Konya’nın Selçuklu ilçesinde doğmuş bir Türk bürokrat ve siyasetçidir. Aslen Kadınhanı'lıdır. İçişleri Bakanı olarak görev yapmaktadır. İstanbul Valiliği görevinden önce, Türkiye’nin farklı illerinde vali yardımcılığı yapmış ve bürokrasi alanında deneyim kazanmıştır. İstanbul Valisi olarak atanmasının ardından, İstanbul’un kalkınması ve ilerlemesi için yoğun bir şekilde çalışmıştır. Ali Yerlikaya, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hukuki alanda sağlam bir eğitim almasının yanı sıra, yönetim becerilerini de geliştirmek amacıyla çeşitli ulusal ve uluslararası eğitim programlarına katılmıştır. Bu programlar arasında Harvard Üniversitesi İleri Yönetici Programı ve Singapur Ulusal Üniversitesi Ekonomi ve Kamu Yönetimi Programı bulunmaktadır. 2023 genel seçimlerinde yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede içişleri bakanı olarak görevlendirildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.