İçli köfte ile başladı Keyifle Ye’yi Türkiye’ye tanıttı!

İçli köfte ile başladı Keyifle Ye’yi Türkiye’ye tanıttı!
 Muhabir
Lezzetin temelinde yer alan, hafızalara kazınan tatlarda hep anne eli kendini gösterir. İçinde sevgi, sıcaklık barındıran “anne eli değmiş” ifadesi eskimeyecek, zihnimizde taze duracak ‘Keyifle Ye’ Konya’da hizmetlerine devam ediyor.

Keyifle Ye İşletme Sahibi Habibe Gülcan Demir başarılarını paylaştı.

‘KEYİFLE YE’NİN BAŞARI HİKÂYESİNİ BİZİMLE PAYLAŞIR MISINIZ?

Ben genel olarak yöresel lezzetlerimi ikram olarak misafirlerimize sunan biriydim. Yemek sektörüne giriş yapmayı düşünmüyordum. Fakat çevremde el lezzetimi bilen pek çok kişi elimin lezzetli olduğunu ve bu konuda çalışmalar yapmam gerektiğini dile getiriyorlardı. Hatta buna örnek verecek olursak yıllar önce Merzifon’da çocuğumun kermesine içli köfte göndermiştim. Burada içli köftelerim öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından çok beğenildi. O günden sonra el lezzetimin farkına varan öğretmenler, veliler ve arkadaş çevrem beni girişimci bir kadın olmam için teşvik etmeye başladı. Fakat aklımda bir işletme yönetmek ya da ürünler yapıp satmak gibi bir niyetim olmadığı için başlarda bu düşünceye uzak duruyor gelen teklifleri güzel bir dil ile ret ediyordum. Fakat bazen istemediğin şekilde hayatında güzel değişiklikler kendini gösteriyor. Benimde hikâyem de böyle başladı diyebilirim.

dsc-0998.jpg

dsc-0723.jpg

KONYA’DA ‘KEYİFLE YE’ NASIL KARŞILANDI?

İşlerim Merzifon’da hayal dahi etmediğim şekilde ilerledi. Artık Merzifon’da tanınan ve lezzet denilince akla gelen isim haline gelmiştim. Fakat eşimin tayin sebebi ile Konya’ya geldik. Burada ne tanınıyor ne de tercih ediliyordum. Konya’ya gelmek beni sıfıra çekmişti diyebilirim. Fakat asla pes etmedim. Burada da ‘Keyifle Ye’ markasını insanlara tanıtacağıma ve sevdireceğime kendimi inandırmıştım. Konyalıları tanımak için KOMEK kurslarına katıldım. Burada yeni arkadaşlar edindim. Konya’nın damak lezzetlerini burada daha iyi tanıdım. Bu da benim girişimcilik alanında yaptığım önemli bir adımdır. Konya’nın lezzetlerimi tanıması için ünlü restoranlara, otellere giderek içli köftelerimi ikram ettim. Fakat Konya’nın içli köfte lezzetine yabancı olduğunu ve tercih edilmeyeceğini ifade ettiler. Bu durum benim moralimi bozsa da asla yıldırmadı. Allah’ın izniyle Konya’ ilk dükkânımı 2017 yılında faaliyete geçirdim.

dsc-0717.jpg

dsc-0996.jpg

‘KEYİFLE YE’NİN İSTİHDAMINDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Konya’da işlerim yoğunlaşmaya başladığı dönemler evde bana destek olması adına bir arkadaş ile anlaşmış bana yardım etmesini istemiştim. Çalışmaya başladıktan 3 ay sonra arkadaşım bana ‘Abla seninle çalışmaya başladığım günden sonra paramı biriktirdim ve çocuklarıma yıllar sonra bayramlık aldım’ dedi. Bu sözler beni çok etkiledi ve bir kadına değil birden çok kadına istihdam sağlamak için kendime söz verdim. Bugün burada 6 personelimiz ile işletmemize devam ediyoruz. Fakat ilk iki yıl para kazanmadan cepten harcadık tabirini yaşadık diyebilirim. Bu süreçte tanıştığım çok güzel arkadaşlarım ve akıl hocalarım oldu. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah ilerleyen süreçlerde daha fazla kadına istihdam sağlamak istiyorum.

whatsapp-image-2023-03-16-at-10-39-20.jpeg

KALİTENİZ MÜŞTERİLERİNİZ TARAFINDAN NASIL KARŞILANIYOR?

Ürünlerimiz piyasaya göre daha pahalı. Fakat biz ürünlerimizi hazırlarken her şeyi kaliteli ürünler ile hazırlıyoruz. Bu da kaliteyi ve tercih edilmeyi beraberinde getiriyor. Başlarda müşterilerimize fiyatlar pahalı da gelse lezzetin farkına vardıkça onlarda bu durumu doğal karşılıyor ve güzel dönüşler sağlıyorlar. Tatlılarımızın hepsini katkı maddesiz yapıyoruz. Ben evimde nasıl ürünler çıkarıyorsam burada da birebir aynısını hazırlıyorum. Bu sebeple şubeleşme düşüncem şu an için yok. Burada işletmemin her alanına hâkim olabiliyorum. Bu da bana bir gönül rahatlığı sağlıyor. Şimdilerde farklı ürünler deniyoruz. Su böreğimiz ise deneme aşamamızda inşallah yakın zamanda müşterilerimize bu lezzeti sunacağız.

whatsapp-image-2023-03-16-at-10-39-20-2.jpeg

İŞLETME KURMAYI PLANLAYAN KADINLARA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Yeni mesleğe girecek kadın arkadaşlarım hemen işletme odaklı olmaması gerekiyor. Önce lezzetinizin tanınması ve maddi sürecin planlanması konusunda hassas olunması gerek. Bu süreçte özel hayatınızda yaşadığınız zorluklar ile nasıl başa çıkıyorsunuz bunu bir süzgeçten geçirmeniz gerekiyor. Bir işletmeci olmak çalışan personel olmaktan her zaman daha zordur. İşletmecinin kurumu adına her alanda bilgi ve tecrübesi olmaz ise o işletme yakın süreç içeresinde zorluklar ile karşı karşıya kalır ve başarısız olabilir. Başarısız olmak hayalleri olan insanların her zaman canını daha fazla sıkacaktır. Fakat olumsuzluklar oluyor diye olumlu günlerin önünü kesmemeleri gerektiğini hatırlatmak isterim.

dsc-1000.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.