İdil'de terörün izleri siliniyor

İdil'de terörün izleri siliniyor
TSK ve emniyet unsurlarınca başarıyla yürütülen operasyon sayesinde PKK'lı teröristlerden temizlenen Şırnak'ın İdil ilçesinde yaşamın normale dönmesi için yapılan çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi- Sokaklardaki hafriyatın iş makineleriyle kaldırıldığı

ŞIRNAK (AA) - Terör örgütü PKK mensuplarından arındırılan Şırnak'ın İdil ilçesinde terörün izleri siliniyor.

İlçede teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu"nun 20'nci gününde sona ermesinin ardından güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyeti de tamamlandı.

121 teröristin etkisiz hale getirildiği İdil'de teröristlerce oluşturulan çoğunluğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklı 208 barikat kaldırıldı, 72 çukur kapatıldı ve 462 el yapımı patlayıcı imha edildi.

İdil'de sokaklardaki hafriyat iş makineleriyle kaldırıldı, teröristlerce yakılan araçlar sokaklardan taşındı, örgüt mensuplarının duvarlara yazdığı yazılar silindi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede kalan bazı vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını gidermek için polislerin bilgisi dahilinde sokağa çıkmaya başladı.

- Yasak, yarın kısmen kaldırılıyor

İdil Kaymakamlığı, ilçedeki ailelere gıda yardımında bulunmaya devam ederken, İdil'i terk eden vatandaşların dönmesi için de hazırlıklar sürüyor.

İlçedeki sokağa çıkma yasağının yarın 04.30 ve 21.30 saatleri arasında kaldırılmasının ardından vatandaşların ilçeye girişine kontrollü olarak izin verilecek.

Hasar görmeyen okullarda eğitime eğitimin başlanacağını, teröristlerin zarar verdiği okulların onarılacağını belirten yetkililer, şu bilgileri verdi:

"Öğrencilere telafi eğitimi verilecek. Teröristlerin ilçeye verdiği hasarı belirlemek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir heyet de önümüzdeki günlerde ilçeye gelip hasar tespit çalışmalarına başlayacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.