İğdi: Konya’mız fitne üretenlere imkân vermez

İğdi: Konya’mız fitne üretenlere imkân vermez
Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, “Konya-Hasanköy’de geçtiğimiz hafta içerisinde katledilen 7 kişinin olayı Türk-Kürt çatışması değil, iki komşunun yıllardan bu tarafa süregelen husumetinin katliama dönüşmesidir"

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, “Konya-Hasanköy’de geçtiğimiz hafta içerisinde katledilen 7 kişinin olayı Türk-Kürt çatışması değil, iki komşunun yıllardan bu tarafa süregelen Husumetinin büyük bir katliama dönüşmesinden başka bir şey değildir. Bu menfur olayı en şiddetli bir şekilde kınarken menfur olaydan rant devşirme fitne üretme milleti birbirine düşürme peşinde olanları da aynı şiddetle kınıyorum” dedi

“Olayın nedenleri bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarıldığında şuan fitne üretme merkezi konumumda olanlar zerre miskal haysiyet ve şerefe sahibi iseler onurları varsa gerçekler yüzlerine okunduğu zaman en azından bu asil millete özür hakları vardır” diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Konya’mızdaki menfur olay, hiçbir ırkı temele dayanmadan iki aile arasında 11 yıldır süregelen husumetten kaynaklanan adi bir olaydır. Dumanlı havayı seven hayvanlar gibi pusuda bekleyen, Ülkemize, Milletimize, Bayrağımıza, Birlik ve beraberliğimize husumeti olanlar her menfur olayda olduğu gibi bu olayda da derhal milletimizin birlik ve beraberliğini zedeleyecek söylemlerin ve eylemlerin içerisine girmenin gayreti içerisindeler. Basireti ile feraseti ile Vatanına Milletine ve Devleti'ne bağlı olan bu asil millet hiçbir dönemde hiçbir etki ajanının provakatif eylemlerine kanmamış bu menfur olayda da kanmayacaktır.

Devletimiz ve kolluk güçlerimiz bütün imkanları ile seferber olmuş Adli organlar görevinin başında bu olayı bütün yönleriyle açığa çıkarmanın gayreti içerisinde iken birileri kardeşler arası kavga başlatabilmek için Basiretsizce ferasetsizce hatta ihanete varan söylemlerin altına imza atmaktadırlar. Her Ferdi olayı ülke meselesi haline getirip bu asil millete iç çekişmelerle zaman kaybettirmenin güç kaybettirmenin gayreti içerisinde olanlar her olayda olduğu gibi bu menfur olayda da avuçlarını yalayacaklardır.

Olayın nedenleri bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarıldığında şuan fitne üretme merkezi konumumda olanlar zerre miskal haysiyet ve şerefe sahibi iseler onurları varsa gerçekler yüzlerine okunduğu zaman en azından bu asil millete özür hakları vardır. Tekrar ediyorum bu adi bir vakadır iki komşunun yıllardan bu tarafa süregelen Husumetinin büyük bir katliama dönüşmesinden başka bir şey değildir. olay ne kadar vahim bir olaysa ne kadar acı ve elem dolu bir olaysa bu olayı ırklararası çatışmaya kardeşler arası kavgaya, dönüştürme gayreti içerisinde olmak da en az bu olay kadar acıdır elem vericidir. Bu menfur olayı en şiddetli bir şekilde kınarken Menfur olaydan rant devşirme fitne üretme milleti birbirine düşürme peşinde olanları da aynı şiddetle kınıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.