İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!
İhlas Haber Ajansı muhabirini darp eden 4 kişiden 3'ü adli kontrol şartı ile serbest kalırken 1 kişi ise tutuklandı. Milletvekili Türkkan'ın adamları oldukları öğrenilen 3 kişi, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına gülerek cevap verdi.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğindeki kaçak yapıların yıkımını görüntülemek isteyen İhlas Haber Ajansı muhabirini darp eden 4 kişiden 3'ü adli kontrol şartı ile serbest kalırken 1 kişi ise tutuklandı. Adliyeden koşarak kaçmaya çalışan saldırganlar, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına gülerek cevap verdi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde İYİ Parti Lütfü Türkkan'a ait çiftlikteki kaçak yapıların yıkımını haberleştirmek isteyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Mustafa Uslu'yu darp eden ve gözaltına alınan 4 şüpheli sabah saatlerinde Gebze Adliyesine sevk edildi. 2. Sulh Ceza Hakimliğinde sorguları tamamlanan 4 kişiden 3'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 1 kişi ise tutuklandı. Basın mensupları tarafından görüntülenmemek için adliyeden koşarak kaçamaya çalışan ve Milletvekili Türkkan'ın adamları oldukları öğrenilen 3 kişi, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına gülerek cevap verdiler.

Adliye önünde ara yollara koşarak kaçan 2 kişi gözden kaybolurken, bir kişi ise kendisini bekleyen özel bir araca hızla binerek adliyeden uzaklaştı.

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

İHA muhabirine saldırıda sanıkları güldüren karar!

SALDIRGANLARDAN BİRİ TÜRKKAN'IN YEĞENİ ÇIKTI

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde kaçak yapıların yıkımı sırasında İhlas Haber Ajansı muhabirini darp eden ve tutuklanan 4 saldırgandan birinin İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın yeğeni olduğu öğrenildi.  Adliyeye sevk edilen saldırganlardan 3’ü adli kontrol şartı ile serbest kalırken muhabiri acımasızca darp eden ve tutuklanan İbrahim Hasırcı’nın ise Türkkan’ın öz yeğeni olduğu ortaya çıktı.
2. Sulh Ceza Hakimliğinde sorguları tamamlanarak tutuklanan ve cezaevine gönderilen İbrahim Hasırcı’nın, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın ablasının oğlu olduğu öğrenildi. Adliyede sorguları tamamlanarak serbest kalan ve adliye çıkışı kameralara gülerek kaçmaya çalışan şahıslardan birinin Türkkan’ın şoförü, bir kişinin çiftlik çalışanı, bir kişinin de Hasırcı’nın arkadaşı olduğu tespit edildi.

 

BAKAN VARANK'TAN ZİYARET

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli'deki çiftliğinde yıkım çalışmalarını takibi sırasında darp edilen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu’yu ziyaret etti. Uslu'nun kanlar içindeki görüntüsünden çok etkilendiğini söyleyen Bakan Varank, "Bedelini ödemesi lazım. Genel başkanının da ödemesi lazım. Yolsuzluk yapıyorsun, üstüne şiddet uyguluyorsun. Bunun altından kalkamamaları lazım" dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da bugün Mustafa Uslu’yu evinde ziyaret etti. Mustafa Uslu’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Varank, olayın nasıl olduğunu sordu.

Görüntüleri izlediğini söyleyen Bakan Varank, "Ben kanlar içinde görünce çok üzüldüm ama maşallah bugün iyisin” dedi.

"Hesap vermesi gerekenler var"
‘Böyle alçakça bir şey olamaz’ diyen Bakan Mustafa Varank, sözlerine şöyle devam etti:
“Ortada bir ahlaksız var, bir usulsüzlük var bunu çeken gazeteciye de şiddet uygulamak gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Bir partinin grup başkan vekilinden bahsediyoruz. Hem ortada imar yolsuzluğu var. Açık saçık yolsuzluk yapılmış, onun üzerine hazine arazileri, milletin malı ihlal edilmiş. Çok yüzsüzce bu işleri yapan insanlar, bu usulsüzlüğü yapıp kendi yerini kendi yıkmıyor. Onu da yapmıyor. Devlet yıkmak zorunda kalıyor. Bundan daha doğal bir haber olabilir mi? Bir partinin grup başkan vekili bir imar yolsuzluğu yapıp, hazine arazisini işgal edip adamların gazeteciyi dövdürüyor. Baktım kuru bir özür dilemiş. Bu öyle özürle geciktirecek bir iş değil. Bir konu gündeme geldiğinde; ‘iktidar istifa etsin’ diyorlar. İstifa müessesi sadece iktidar için geçerli değil. Milletin temsilcisi böyle bir yolsuzluk, hazine arazisi işgali yapamaz. Bunu yapanın o mecliste yeri yoktur. Genel başkanlarının grup toplantısını bugün izledim senden hiç bahsetmiyorlar. Geçiştirmekle oluyor mu? Bence burada hesap vermesi gerekenler var. Bu hesabı milletimizin sorması lazım. Bizde takipçisi olacağız. Size her türlü desteği vereceğiz."

aw353029-01.jpg

"Kanları görünce çok etkilendim"
Bugün önemli ziyaret için Kocaeli'ye geldiğini kaydeden Bakan Varank, "Tataristan Cumhurbaşkanı geliyor. Burada önemli yatırımlar yapacaklar. Onların görüşmesini yağacağız. Gelirken, ‘Mustafa’ya mutlaka uğramam’ lazım dedim. Dediğim gibi o kanları görünce ben çok etkilendim. Şu anda iyisin maşallah. Bizde işin her türlü takipçisi olacağız. Bir imar yolsuzluğunu bir partinin grup başkan vekili yapıp sadece ‘takipçisi olacağım özür dilerim’ le geçiştiremez. Bedelini ödemesi lazım. Genel başkanının da ödemesi lazım. Yolsuzluk yapıyorsun, üstüne şiddet uyguluyorsun altından kalkmamaları lazım. Hesabını vermeleri lazım" dedi.

20210623-2-48887856-66348572.jpg

"Tam mafya"
Saldırı olayını gerçekleştirenlerin Kocaeli'de dolaşmamaları gerektiğini dile getiren Bakan Varank, "Genel başkanları bu işin gereğini yapmıyorsa, o da bu işin sorumlusudur. Böyle bir adamı partinde tutmayacaksın, istifasını isteyeceksin. Tam mafya. Geçmiş olsun" diye konuştu. Bakan Varank, yaklaşık 3 ay sonra düğünü olan Uslu'nun mutlu gününe de ortak olacağını söyledi.

Mustafa Uslu'nun babası Salim Uslu ise, "2-3 ay sonra düğünümüz var. Biz bunlarla uğraşırken böyle bir haber geliyor. Öyle böyle dövmemişler kafasına tekme atmak, sonra özür dilemek hiç doğru değil. Ben evladımı kanlar içinde görüyorum, paçasında bile kan vardı" dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.