İHH Konya deprem bölgesinde yardım eli uzatıyor

İHH Konya deprem bölgesinde yardım eli uzatıyor
 Editör
İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, hızla harekete geçerek dayanışma ruhuyla deprem bölgesine ışık olmaya çalışıyor.

2023 yılı, Türkiye’nin yüreğini sarsan unutulmaz bir imtihanla başladı.

Maraş merkezli yaşanan deprem, ülkenin birçok yerinde yıkım ve acı bıraktı. Ancak bu karanlık günlerde, aydınlık bir umut ışığı olarak İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, hızla harekete geçerek dayanışma ruhuyla çalışmalara başladı.

Konya Şubesi, depremin hemen ardından arama-kurtarma ve sosyal destek ekipleriyle hızla bölgeye ulaşarak sahaya indi. Geçen her saniyenin kıymetli olduğu bu süreçte, arama-kurtarma ekipleri, en zorlu koşullarda bile umudu yeşerten kahramanlar olarak enkaz altındaki vatandaşlara ulaştılar.

deprem-3.jpg

Özverili ve teşkilatlı çalışmalarıyla arama kurtarma çalışması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi bir yandan da enkaz üstünde bekleyen vatandaşların yaralarını sarmaya başladı. Onların maddi manevi ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyi ilk andan itibaren görev edinen Konya Şubesi depremin üzerinden bir yıl geçmişken acılar bitene kadar bölgede çalışmalarını sürdürme niyetiyle aktif bir şekilde çalışma yapmaya devam ediyor.

Bir yıldır çeşitli faaliyetlerle depremzedelere umudu ve sevinci taşıyan Konya Şubesi, Ramazan’da gıda kolisi, kumanya, bayram paketi ve çocuk paketi dağıtımları ve çocuk şenlikleriyle depremzedelere ulaşıyor. Konya halkının destekleriyle yapılan bu dağıtımlar, acıları bir nebze olsun hafifletiyor.

3.jpeg

Bu süreçte, Konya Şubesi'nin değerli çalışmaları, sadece yardım değil aynı zamanda birlik ve dayanışmanın da bir ifadesi. Bu çalışmalar insanlık onurunu ve dayanışmayı en güzel şekilde temsil ediyor. Konya Şubesi, bir yılın ardından hala faaliyetlerine devam ederek ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu gösteriyor ve bu güzel hizmeti sürdüreceğine olan kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.