İki Doğu İki Batı’dan mezuniyet programı

İki Doğu İki Batı’dan mezuniyet programı
Dünyanın dört bir tarafından gelerek Konya’da üniversite okuyan uluslararası öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı.

Dünyanın dört bir tarafından gelerek Konya’da üniversite okuyan uluslararası öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezun olan öğrenciler İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Karatay Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen programda bir araya geldi. Öğrenciler Türk halkına gösterdiği misafirperverlik ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Konya’daki üniversitelerden mezun olan uluslararası öğrencilere yönelik mezuniyet programı düzenlendi. Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Barbaros Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Konya 2. NO’lu Şube Başkanı Şenol Metin, UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) 10. Bölge Başkanı Mücahid Şahin Uludağ, Karatay Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Fuat Özcan, derneğin yönetim kurulu üyeleri, derneğin eğitim çalışmalarında görev alan akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program Doğu Türkistanlı öğrenci Şemseddin Abadi’nin Kur’an-ı Kerim Tilaveti’yle başladı.

iki-dogu-iki-bati-mezuniyet-2022-3.jpg

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, “Derneğimizde gönüllü ekibimizle birlikte şehrimizde okuyan uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmak için gayret gösteriyoruz. Gücümüz yettiğince, ulaşabildiğimiz kadar şehrimize gelen uluslararası öğrencilerimizin sorunlarını çözmek, eğitim süreçlerinde yanlarında olmak ve kendilerini geliştirmeleri için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“Dostluğumuz mezun olduktan sonra da devam edecek”

“Farklı etkinlikler vasıtasıyla sizin gibi değerli kardeşlerimizi tanıma fırsatı bulduk” diyen Arslan, “Dostluğumuz mezun olduktan sonra da devam edecek sizden öncekilerde olduğu gibi. Bu hikaye burada bitmeyecek inşallah. Temennimiz, isteğimiz; iyilikleri yeryüzüne yaymanızdır. Dünyanın dört bir tarafında savaşlar, yokluklar, zulümler, açlıklar var. Adil bir dünya yok. Adil bir dünyanın kurulması için herkes gücü yettiğince çalışacak, inşallah adil bir dünya kurulacaktır” ifadelerini kullandı. Arslan programa ev sahipliği yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibine teşekkür etti.

İki Doğu İki Batı UÖD Kurucu Başkanı ve UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) 10. Bölge Başkanı Mücahid Şahin Uludağ, “Uluslararası öğrenci çalışmasına başladığımızdan bu yana nice arkadaşlarımızı mezun verip, yeni öğrencilerimizle tanışma fırsatı buluyoruz. Bundan sonraki hayatınızda Allah nice başarılar nasip etsin. Sizden sonra gelecek arkadaşlarımızı Türkiye’de misafir etmeye her zaman hazırız” dedi.

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Eğitim-Bir-Sen Konya 2. NO’lu Şube Başkanı Şenol Metin, “Konya’daki eğitim hayatınız güzel bir hitamla sona eriyor. Ama bu bir ayrılış değil, yeni bir başlangıç olsun inşallah” şeklinde konuştu.

“BU EĞİTİMLE BİRLİKTE BİR KÖPRÜ KURDUK.”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Barbaros Yalçın, “Daha önceden gönül birliğimiz vardı. Sizlerle dil birliğimiz de oluştu. Zaman zaman bazı ülkelere gittiğimde Türkçe konuşan öğrencilerimizi gördüğümde gururlanıp heyecanlanıyorum. Ülkelerinize gittiğimizde artık birer kapımız daha oluştu” dedi.

Üniversite sürecinde oluşan kardeşlik bağlarının devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Burada eğitim almak güzel. Bu eğitimle birlikte bir köprü kurduk sizin ülkenizle bizim ülkemiz arasında. Bu köprülerin daha geniş otobanlara, yollara dönüşmesini arzu ediyoruz. Bu gönül birliğimizin, ümmetin bir arada el ele vererek dünyada oluşturacağı güzelliklere katkı sağlaması son derece önemli. Sizler ülkelerinize dönerken buradaki güzellikleri, arkadaşlıkları, dostlukları beraber taşıyacaksınız. Bizler de sizin sayenizde oralara ulaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

iki-dogu-iki-bati-mezuniyet-2022-3-001.jpg

Mezun öğrenciler ise duygularını şu şekilde dile getirdi;

Uluslararası öğrencilik Konya’da bir şanstır

"Rohullah Jamal: Uluslararası öğrencilik Konya’da bir şanstır. Üniversitelerdeki hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Konya’da biz sadece eğitim görmedik. Pandemi dönemi başta olmak üzere İki Doğu İki Batı UÖD her zaman uluslararası öğrencilere destek oldu. Destek olmaya da devam ediyor. Bizim kardeşliğimiz devam ediyor, bundan sonra da devam edecek inşallah.

iki-dogu-iki-bati-mezuniyet-2022-14.jpg

Artık Biz Ümmetin Sancağının Emanetçileriyiz

Abdour Rahim Maiga: 4 yıl önce Türkiye’ye eğitim görmek için geldik. Şimdi lisedeki eğitim hayatımızı tamamlamanın coşkusu içerisindeyiz. Bu 4 yıl içerisinde muhterem Türk Milleti ve Türk Devleti bizleri ümmetin emaneti olarak görmüş ve bizlerden maddi-manevi desteklerini hiç esirgememişlerdir. Bu vesileyle şahsım, arkadaşlarım ve ümmet coğrafyası adına aziz Türk Milleti ve Türk Devletine şükranlarımı arz ediyorum. Bizler burada ümmet, birlik, beraberlik kelimelerini duymakla kalmadık; hem gördük hem yaşadık. Artık biz ümmetin sancağının emanetçileriyiz. Bizim tek vazifemiz bu sancağın altında ümmeti birleştirmek, yüceltmek, ülkelerimiz arasındaki sınırları kaldırmak, yer altı zenginliklerimize sahip çıkmak olacaktır Allah’ın izniyle. Tabii ki bunlar kendimizi geliştirmekle olur. Bizlere destek sağlayan okulumuza, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’ne ve hocalarımıza canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz.

iki-dogu-iki-bati-mezuniyet-2022-15.jpg

İki Doğu İki Batı Konya’daki Ailemiz Gibi Oldu

Fathimah Azzahra: Derneğimizden Allah razı olsun. Burada arkadaşlar edindim, etkinliklere katıldım. İki Doğu İki Batı Derneği ve yöneticileri Konya’daki ailemiz gibi oldu. Çok güzel bir zaman geçirdim. Bundan sonra Konya’nın güzelliklerini, Mevlana Müzesi ziyaretimiz, Kültür Park’ta yaptığımız piknikler, kampüste aldığımız dersler ve tüm anılarımızın aklımızda kalacağından emin olun.

Enes Öztürk: “Üniversite hayatımız boyunca bizlere her zaman desteklerini esirmeyen İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğimize ve hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim.”

Programa katılan misafirler ve dernek yöneticileri mezun olan öğrencilere sertifikalarını takdim ederken, geleneksel Konya Pilavı ikram edildi.

iki-dogu-iki-bati-mezuniyet-2022-11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.