İkinci el araçlar gaza bastı

İkinci el araçlar gaza bastı
Konya Oto Galericiler Odası Başkanı ve KONMASDER Başkanı Abdullah Acıbadem ikinci el araç piyasası hakkında açıklamada bulundu.

Konya Oto Galericiler Odası Başkanı ve KONMASDER Başkanı Abdullah Acıbadem ikinci el araç piyasası hakkında açıklamada bulundu.

Konya Oto Galericiler Odası Başkanı ve Konya Motorlu Araç Satıcıları Derneği (KONMASDER) Başkanı Abdullah Acıbadem ikinci el araç piyasası ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “2 yıldır tarihinde yaşanmamış şekilde bir yol alan ikinci el araç piyasası 2022 yılında Ramazan Bayramı ve Baharın kendini göstermesiyle tekrar hızlandı. 2020 yılının başında pandemi Kovid 19 salgını ile başlayan süreç o dönem de fabrikaların salgından ötürü ara vermesi çalışamaması ciddi anlamda üretimin yavaşlamasına sebep oldu

Sonrasında çip krizi ile üretim sıkıntıya girdi.

Ama asıl bunların tek nedeni dünyada azalan ve sıkıntıya giren ham madde sıkıntısı Çin bunu başlattı ve üretimde olan araçların parçaları eksik kalmaya başladı. 20.Yüz yılda düşünün ki birçok markada araçlarda radyo teyp ekransız araçlar piyasa ya sürüldü. Sadece ülkemizde değil dünyada araç fiyatlarında ciddi artışlar oldu. Bu artışlar ülkemizde yansıması kur artışı ile daha da artmış oldu. 2021 yılının sonunda Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile baskılanan müdahale edilen kur ciddi anlamda düşüş sağladı. Piyasaya hemen algı operasyonu yapıldı araç fiyatları yüzde otuzlara yakın düşüş sağlayacak diye buna ülkemizin yaşadığı yoğun kış şartları da eklenince yavaşlama sürecine gecen ve hatta yüzde 5-10 gibi oranlarda fiyatları aşağı doğru saldı.

Bazı internet haber sitelerinin bazı araçları 150 bin ₺ ye sıfır araç satacağına dair yapılan sahte haberlerle de çok kişinin kafası karıştı. Öyle bir ihtimal söz konusu bile değildi.

Aracın ÖTV ve KDV Vergisiz fiyatı bile değildi.

Bugüne baktığımız zaman Bayram ve Baharın gelmesi ile yeniden hareketlenen piyasa ve bu tamamen arz talebin artışı ile araç fiyatları son iki yılda olduğu gibi günlük fiyat değişikliğine başladı. Fiyatlar yeniden artmaya başladı. Markalar sıfır araçlarda her ay düzenli zamları yapmaya devam ediyorlar… Ben halkımızdan rica ediyorum otomobili araçları artık yatırım aracı olarak görmeyin ihtiyacı olan araç alsın yoksa 2022 yılının sonuna şu anki rakamlardan yüzde 25-30 artış olacak. Yeni yetişen neslin ailesinden desteği olmazsa araç alması her geçen gün zorlaşıyor, güçleşiyor. Elektrikli araçlara talepler artışta yükselen akaryakıt fiyatları halkımızın elektrikli araçlara dönüşümünü hızlandırdı. Şehir merkezlerinde elektrikli araç şarj istasyonlarının bir an önce yaygınlaşması ve

Alt yapının bir önce oluşturulması gerekiyor.

Araç alacak vatandaşlarımızın güvenli yerlerden firmalardan ve yetki belgesi almış firmaları tercih etmelerini öneriyoruz. Herkes alacağı arabanın güvenilir ekspertiz firmalarını seçerek araçlarının ekspertizini yaptırsın. Araç ruhsat sahibi kimse resmî ödemeleri banka üzerinden ruhsat sahibi şirket yada şahıs o kişiye ödesinler. 2022 yılı otomobil alacaklar ve satacaklar için bereketli bir yıl olsun diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.