Hasan Yıldırım

Hasan Yıldırım

İkinci penaltıyı birinci adam kullanmamalı

İkinci penaltıyı birinci adam kullanmamalı

Herkesin kendince futbol değerlendirmesi vardır. Penaltıları stoperlerin kullanmasını savunduğum gibi, bir maçta kazanılan ikinci penaltının, ilkini kullanan adam tarafından kullanılmasını da doğru bulmuyorum. Ne yani? Penaltılarla hat-trick yapmayı mı amaçlayacaksın?

***

Geçmiş hakkında konuşmayı pek sevmem. Zira ardına bakarak önünü göremezsin. Ama örüntü gereği ardında bir göz atıp nerede tökezlediğine bakmak gerekir.

***

Ulusal gazeteler, Beşiktaş’ın Konya’da 2 puan bıraktığını yazıyor. Ama kimse bu lütfun Konyaspor tarafından Beşiktaş’a hediye edildiğine değinmiyor. Gol bulunmadığı takdirde 10 kişi kalan rakibe karşı oynamak daha zordur. Atamadığın zaman rakibin direnci 2 katına bile çıkabilir.

***

Konyaspor; Beşiktaş’ın 10 kişi kalmasını öne geçmesine rağmen değerlendiremedi. İkinci penaltıyı yine Yatabare’nin kullanması, oyuncunun atıştan faydalanamaması maçın kırılma anı oldu. Evet, Karius Şampiyonlar Ligi’nin en çok hata yapan kalecisi. Ama “Şampiyonlar Ligi” ibaresi var. Diğer açıdan baktığınızda; bir oyuncu, ilk penaltıda hafif tedirginlikle garanti vuruş için topun üzerine gelirken, ikinci penaltıda gereksiz bir özgüven patlaması ve daha gevşek bir yaklaşım sergileyebilir. Yatabare de tam olarak bunu yaptı. Hem de penaltı golleriyle Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa’yı getiren Nejc Skubic’in sonucu merak dolu gözleri önünde yaptı.

***

Rıza Çalımbay maçın ardından, “Mehdi’nin gidişi sürpriz oldu. Onun yerine 8 numara transferimiz olsaydı çok daha farklı olurdu” dedi. İyi de, zaten yenen dandik golleri silersen lig lideri bir takımdan bahsediyor olacaksın. Yukarıdaki “Ardında bakarak önünü göremezsin” sözleri burada da karşımızda. Hoca, 8 numaranın neden olmadığı kadar duran toplarda adam paylaşımı üzerinde dursaydı; en azından birkaç puan daha fazla olurdu. Sayın hocamız transfer konusuna takılırsa işin içinden çıkamaz. 50 bin Euro yüzünden alınmayan Umar, Rizespor’da Fenerbahçe maçının yıldızı olarak 3 milyon kazandırdı. Bunun hesabını yapmakta zorlanan yönetimden başarılı bir 8 numara transfer beklemek ne kadar doğru?

***

Konyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan U21 maçında olaylar çıktı. Beşiktaş cephesi ufak bir algı operasyonuyla haksızken haklı duruma geçti. Konyaspor yönetimi, resmi siteden Beşiktaş U21 hocası Yasin Sülün’ü eleştirirken, yarım saat sonra otele giderek sorumlu tuttuğu antrenöre çiçek verdi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Siteden yapılan açıklamada bu adam hakkında verilecek kararın takip edeceğini fısıldanırken yarım saat sonra neden çiçek götürüldü?

***

Konyaspor, medya olarak hayli zayıf. Maçın ardından olayları araştırmak için yöneticisinden futbolcusuna herkesle irtibat kurdum. Hepsi olayı anlattı anlatmasına ama olayı büyütmemek için yazmamam için benden ricada bulundu. Sonra olayların başkahramanı olan genç sporcu ulusal kanalda bir konuşma yaptı ve haklıyken haksız duruma düştük. Anlaşılan o ki, daha gidecek çoook yolumuz var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR