İlçe halk kütüphanesine dönüştürülmüştü: Her yaştan Meramlının gözdesi oldu

İlçe halk kütüphanesine dönüştürülmüştü: Her yaştan Meramlının gözdesi oldu
Meram Belediyesi'nin ilçe halk kütüphanesine dönüştürdüğü Havzan Sosyal Tesisi, ders çalışmak isteyen öğrencilerden masal sinlemek isteyen çocuklara kadar her yaştan Meramlının uğrak yeri oldu.

Meram Belediyesi tarafından ilçe halk kütüphanesine dönüştürülen Havzan Sosyal Tesisi, yeni yüzüyle Meramlıların ilgi odağı oldu. Sosyal Medyada aldığı beğeni ve olumlu yorumlarla müdavimlerinden beş yıldız alan Meram İlçe Halk Kütüphanesi, modern yapısı, geniş kitap yelpazesi, verdiği hizmetin kalitesi ve düzenlenen etkinliklerle göz dolduruyor.

1-4.jpg

HER YAŞTAN MERAMLIDAN YOĞUN İLGİ

Kitap okumak ve ders çalışmak için gelenlerin yanı sıra kütüphanede gönüllü hocaların eşliğinde düzenlenen etkinlikler, yazar şair buluşmaları, müzik dinletileri, film gösterimleri, konferanslar, seminerler, okul öncesi çocuklar için oyun ve masal okuma etkinlikleri her yaştan Meramlıdan büyük rağbet görüyor. Sadece çocuk ve gençler tarafından değil orta yaş ve üzerindekilerin de uğrak yeri olan kütüphane, Tıpta Uzmanlık ya da Hakimlik Sınavlarına çalışmak isteyenlerin tercihi oldu. Meram İlçe Halk Kütüphanesi etkinlikleriyle de beğeni topluyor. Bu kapsamda okul öncesi çocuklar için masal saatleri ile drama ve ritimli oyunlar da gerçekleştirilirken, çocuklar oyun sokağındaki etkinlikler ile doyasıya eğleniyorlar. Danışma ve kişisel gelişim eğitimlerinin de verildiği kütüphaneyi özel bireylerin kullanımı sağlanıyor.

7-3.jpg

BİR KÜTÜPHANENİN ÇOK ÖTESİNDE

Özel günler ile dini ve milli bayramlarda programların yapıldığı kütüphane kültürel ve sanatsal faaliyetlerde de bir hayli yoğun. Bu yoğunluk Meramlılar tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor. Öte yandan, ziyaretçiler teknoloji sınıflarında sağlanan ücretsiz internet erişimi ile her türlü araştırmalarını dijital ortamda rahatlıkla yapabilirlerken, konferans salonunda ise seminerler, eğitimler ve buluşmalar gerçekleştiriliyor. Düzenlediği birbirinden farklı etkinliklerle dikkat çeken Meram İlçe Halk Kütüphanesi'nde hafta sonları iple çekiliyor. Hafta sonu programlarında çocuklar gönüllerince eğlenirken yetişkinler için de çeşitli eğitici etkinlik, sohbet programları ve şiir dinletileri düzenleniyor. Müzik, sanat ve drama gibi kültürel programların yanı sıra aylık kitap analizlerinin de gerçekleştirildiği kütüphanede çocuklar, derslerini gönüllü hocalar eşliğinde çalışabiliyorlar. Aile danışmanlarının belirli aralıklarla çocuk gelişimi semineri verdikleri etkinliklerle kütüphane büyük beğeni kazanıyor, takdir görüyor.

9-2.jpg

BAŞKAN KAVUŞ: KÜTÜPHANE NEREDEYSE BİR AN BİLE BOŞ KALMIYOR

Belediyeye ait tesislerin en verimli şekilde kullanılmasını bir hizmet politikası olarak belirlediklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu kapsamda sosyal tesisten dönüştürülerek hizmet vermeye başlayan Meram İlçe Halk Kütüphanesi’nin görmüş olduğu ilginin bu politikanın ne kadar doğru olduğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. İlçe Halk Kütüphanesi’nin Meram bölgesinde önemli bir açığı kapattığına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Meram İlçe Halk Kütüphanesi gerek modern yapısı gerek sunduğu hizmetin kalitesiyle her yaştan Meramlının gözdesi oldu. Çocuklarımız bir taraftan eğleniyor bir taraftan öğreniyor, gençlerimiz çok rahat ders çalışıyor, her yaştan kitapseverler geniş kitaplığından yararlanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz devraldığı bu bina ile ilçe halkımıza en güzel hizmeti sunuyor. Burada görevli arkadaşlarımız görevlerini aşk ve şevkle yerine getiriyor. Böylece ortaya çok değerli bir hizmet çıkıyor. Kütüphane neredeyse bir an bile boş kalmıyor. Hemşehrilerimizin teveccühünü görmek de bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Buranın bir cazibe merkezi olarak kalması için bugüne dek hep destek verdik. Geleceği, ancak kitaba ve kütüphanelere değer veren bir neslin en güzel şekilde inşa edebileceği inancıyla destek vermeye de devam edeceğiz.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.