Ilıca Seyir Tepesi Görenleri Hayran Bırakıyor

Ilıca Seyir Tepesi Görenleri Hayran Bırakıyor
Yapılan araştırmalarla Milattan Önceki yıllarda hem sulama hem de şifa amaçlı kullanıldığı tespit edilmiş, daha sonra sit alanı olarak tescil edilmiş olan Seydişehir’in Ilıca Tepesinden çıkan 36 derecedeki termal su ve su kemerleri, görenleri hayran ..

Yapılan araştırmalarla Milattan Önceki yıllarda hem sulama hem de şifa amaçlı kullanıldığı tespit edilmiş, daha sonra sit alanı olarak tescil edilmiş olan Seydişehir’in Ilıca Tepesinden çıkan 36 derecedeki termal su ve su kemerleri, görenleri hayran bırakıyor. Seydişehir Belediyesi öz kaynaklarıyla yapılarak ve 2020 yılında açılışı yapılan Seydi Şifa Termal Tesisleriyle termal kaplıca alanında büyük bir atılım yapan Seydişehir, binlerce yıllık kültürü sürdürmeye devam ediyor.

ilica-seyir-tepesi-gorenleri-hayran-birakiyor-4.jpg

ANTİK ÇAĞLARA DAYANIYOR

Seydişehir ilçe merkezinde yer alan Ilıca Tepesindeki termal su kaynağını yerinde inceleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in termal kültürünün antik çağlara dayandığını söyledi. 2020 yılında hizmete giren Seydi Şifa Termal Tesisleriyle birlikte antik çağdan günümüze kadar süregelen bu kültürü yaşattıklarını ifade eden Başkan Tutal, “Küresel pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara verdiğimiz tesisimizin yanına özel sektör tarafından yeni işletmelerin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Böylesi bir doğal kaynağımızı, geçmişten gelen bu kültürümüzü en iyi şekilde değerlendirmeye devam ederek ilçemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.