İmamoğlu'nun sağ kolunun deste deste para saydığı görüntülerle ilgili soruşturma: CHP'den açıklama

İmamoğlu'nun sağ kolunun deste deste para saydığı görüntülerle ilgili soruşturma: CHP'den açıklama
Sosyal medyada gündem olan Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resmen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in para destelerini sayarken çekilen ve sosyal medyada gündem olan görüntülere ilişkin CHP İstanbul İl Başkanlığından açıklama geldi.

CHP: "BİNA PARASI"

2 gün sonra elen açıklamada "Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir." denildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili resmen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

AV. ÇİÇEK: BİNA PARASI ÖDEMELERİ BANKA ARACILIĞIYLA YAPILDI

Buna karşın CHP'nin o dönemki avukatı Mustafa Kemal Çiçek ise CHP'nin Sarıyer'deki İl Başkanlığı Binası satın alınırken partinin avukatı sıfatıyla görevli olduğunu belirtti. Çiçek, il başkanlığı binasına ilişkin ödemenin banka aracılığıyla yapıldığını söyledi. Çiçek, sosal medya hesabından belgeler paylaşarak şu ifadeleri kullandı.

Memleketin en zenginlerinden olan; sonrası bir kaç parça pahalı saat ve para uğruna siyasi yaşamı biten Zafer Çağlayan'ın düzmece belgesine nasıl itibar edilmemiş ise!

giz7e-oxgaai8ut.jpeg

CHP İstanbul İl Başkanlığının yayınladığı paçavradan ibaret düzmece belgesine de itibar edilmemelidir! Aralık 2019 tarihinde o il binasının alımında, CHP Genel Merkez avukatı olarak bulundum!

giz7e-qxyaa4nw9-1.jpeg

30 milyon TL nin üzerindeki rakam Genel Merkez marifeti ile gönderilmiş olup, bakiye kalan bir kısım; Ocak 2020 de hazine yardımının gelmesi ile ikmal edilmiştir!

giz7e-pw0aaebb9.jpeg

Bu boyutta haricen bir rakam söz konusu olmamıştır! Satıcıya yönelik işlemler banka üzerinden yapılmıştır!

giz7e-sxaaarnmb.jpeg

Birileri, bir yerlerden haricen para toplayarak; haksız zenginleşme içerisine girmiş ise bunun tesbit ve gereğini yapacak makamlar bellidir!

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.