İngiliz Büyükelçi Moore Marmaris'te

İngiliz Büyükelçi Moore Marmaris'te
Marmaris Kaymakamlığını ziyaret eden Moore: - "Bazı turistler güvenlik endişesi taşıyor. Bu konuda Türk yetkililerin çok iyi tedbirler aldığını gördük"

MUĞLA (AA) - Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'i ziyaret eden İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, bazı turistlerin güvenlik endişesi taşıdığını ancak Türk yetkililerin çok iyi tedbirler aldığını gördüklerini belirtti.
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay ve elçilik yetkilileriyle beraber Yüksel'i ziyaret etti. Ziyaret yaklaşık bir saat sürdü.Moore ve beraberindekiler daha sonra yat limanında yürüyüş yaptı ve bir kafeteryada bir süre oturdu.Gazetecilere ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Moore, Türkiye'ye her yıl 2,5 milyon İngiliz turist geldiğini kaydetti. Turizm sezonu öncesinde hem konsolosluğu hem de Türk yetkilileri ziyaret ettiklerini söyleyen Moore, hazırlıklar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını anlattı.
- "Çok takdir ediyoruz"
İngiliz turistlerin seyahatlerinde problem yaşanmadığını ifade eden Moore, "Nezaket ziyaretleri yapıyorum. Bu yıl özellikle bazı turistler güvenlik endişesi taşıyor. Bu konuda Türk yetkililerin çok iyi tedbirler aldığını gördük. Çok takdir ediyoruz biz de bu hazırlıkları." dedi.Antalya'dan başlayan ziyaretlerinin Bodrum, Didim, Kuşadası ve İzmir'den sonra Çanakkale ile devam edeceğini ifade eden Moore, "24 ve 25 Nisan'da Çanakkale'de anma törenlerinde olacağım. Çanakkale çok önemli çünkü çok iyi bir örnek. Düşmanlar dost oldu. Yeni Zelanda ve Avustralya için çok önemli bir yerde. Aynı zamanda İngilizler için de çok önemli bir yer. Bizim dedelerimiz savaştılar. Şehit oldular." diye konuştu.
- "Dedem Türkler gibi İngilizlere karşı savaştı"
Moore, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yazdığı "Çanakkale geçilmez" ifadesine büyük oranda olumlu tepkiler aldığını dile getirerek şunları söyledi:"Bazı kişiler mesajıma karşı tepki verdiler. Komplo teorileri üretenler oldu. Gelibolu ve Çanakkale'nin önemini anlıyorum. Buna saygı göstermek lazım. Bu nedenle 'Çanakkale geçilmez' diye Türkçe tweet attım. Dünya değişti. Dedem İrlanda Cumhuriyet Ordusunun bir mensubuydu. O zaman Türkler gibi İngilizler'e karşı savaştı."

İngiliz Büyükelçi Moore Marmaris'te

İngiliz Büyükelçi Moore Marmaris'te

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.