İngiliz iş adamları Türkiye'deki fırsatları araştırıyor

İngiliz iş adamları Türkiye'deki fırsatları araştırıyor
İngiltere'den gelen 16 firma temsilcisi, İstanbul'da eğitim, biyoteknoloji, sağlık, enerji ve medya gibi farklı sektörlerin temsilcileriyle görüştü

İSTANBUL (AA) - İngiliz Ticaret Odasının (BCCT) ev sahipliğinde Birleşik Krallık'tan gelen İngiliz iş adamlarından oluşan heyet, İstanbul'da eğitim, biyoteknoloji, sağlık, enerji ve medya gibi farklı sektörlerin temsilcileriyle çeşitli temaslarda bulundu.

Pera Palas Otel'de düzenlenen etkinlikte, İngiltere'nin güneydoğu ve doğu bölgelerinden gelen 16 firmanın yetkilisi, Türkiye'deki şirketlerin temsilcileriyle ikili görüşmeler yaparak iş birliği ve yatırım imkanları hakkında bilgi aldı.

Heyetteki İngiliz iş insanları, Türkiye'deki firmaların yerel piyasa bilgisi, uygulama pratiği ile İngilizlerin üretim konusundaki yenilikçi yaklaşımı, teknolojisi, tasarım ve Ar-Ge kapasitesi birleştiğinde başarılı projelere imza atılabileceğini ifade etti.

Özellikle yaşanan bazı sıkıntılara rağmen Türkiye pazarının yeni fırsatlar sunmaya devam ettiğini kaydeden yetkililer, komşu ülkelerle ticari ilişkilerinde Türkiye'yi bir bağlantı notası gibi gördüklerini vurguladı.

İngiliz yetkililer, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) kriterlerine uyum sürecinin, enerji, sağlık gibi alanlarda yeni projelerin yatırıma dönüşmesine uygun iklim yarattığını ve ticari ilişkilerde adaptasyonu hızlandırdığını aktardı.

Toplantıda verilen bilgilere göre, İngiliz Ticaret Odasının her iki ülkedeki şirketlere sağladığı ticari danışmanlık hizmeti kapsamında Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye yaklaşık iki ayda bir ziyaret gerçekleşiyor. Bu ziyaretlerde, ağır makine sanayisi, otomotiv, enerji, hızlı tüketim ürünleri, çevre teknolojileri, sağlık, inşaat, iletişim teknolojileri gibi alanlarındaki firmalar, Türkiye'de iş imkanları ve ortaklık arayışları için görüşmelerde bulunuyor.

BCCT İş Geliştirme Birimi Yöneticisi Serenay Yılmaz, son 10 ayda kendilerine başvuran delegasyonunun kriterlerine göre araştırmalar yaptıklarını ve yaklaşık 400 firma ile iletişime geçerek ikili toplantılar organize ettiklerini, 60 civarında şirketin bu iş trafiğine bağlı olarak odadan hizmet aldığını söyledi.

Yılmaz, BCCT görevlilerinin, geçen yıl Birleşik Krallık'ta 100'e yakın firmayı ziyaret ederek Türkiye'deki iş geliştirme imkanlarına ilişkin detaylı bilgi verdiğini de aktardı.

Heyette yer alan İngiliz medya kuruluşu BBC'nin yetkilileri de Türkiye'ye sunmak istedikleri yeni servisler hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.