İngiltere Işid'le Mücadelede Eğitim Desteğini Artırıyor

İngiltere Işid'le Mücadelede Eğitim Desteğini Artırıyor
Savunma Bakanı Fallon: "Irak'ta IŞİD ile mücadelede eğitim desteğimizi artıracağız"

 İngiliz hükümeti, Irak'a eğitim amaçlı askeri personel desteğini artıracağını belirtti.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, BBC'ye yaptığı açıklamada, Irak'ın IŞİD ile mücadelesinde bu ülkeye eğitim desteğinin artırılacağını söyleyerek, desteğin sadece Kürtleri değil, tüm ülkeyi kapsayacağını vurguladı. 

Askeri personelin birkaç hafta içerisinde Irak'a gönderileceğini kaydeden Fallon, eğitim verecek askeri personel sayısıyla ilgili ise bilgi vermedi. Fallon, "Bu sınırlı bir operasyon olacak. Başbakan David Cameron'ın da vurguladığı gibi İngiltere, savaşmaları için Irak'a askeri birlik göndermeyecek" dedi. 

İngiltere'nin vereceği eğitimin özellikle bomba tespiti ve imhası üzerine yoğunlaşması beklenirken, Birleşik Krallık, halihazırda Yorkshire alayından 12 kişilik bir ekiple Irak'ın kuzeyinde sağladığı ağır silahlarla ilgili eğitim veriyor. 

Birleşik Krallık, IŞİD'e yönelik ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yürüttüğü hava operasyonunun Irak ayağına destek veriyor ve Irak'ta özellikle Kürtleri tehdit eden IŞİD hedeflerini bombalıyor.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.