İngiltere Maliye Bakanı Osborne’den Brexit uyarısı

İngiltere Maliye Bakanı Osborne’den Brexit uyarısı
Osborne:- “Kamu finansmanımız dikkate değer şekilde kötüleşebilir. Para politikamız için son derece zorlayıcı bir zaman olur"- " İngiltere'nin AB’den ayrılması durumunda kredi koşulları sıkılaşabilir ve konut kredi maliyetleri artabilir"

LONDRA (AA) – İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, ülkenin Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten ayrılması durumunda parasal politikanın dikkate değer zorluklarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

İngiliz Parlamentosu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Osborne, AB’den çıkış (Brexit) olasılığına ilişkin olarak, “Kamu finansmanımız dikkate değer şekilde kötüleşebilir. Para politikamız için son derece zorlayıcı bir zaman olur.” dedi.

Osborne ayrıca İngiltere’nin AB’den ayrılması durumunda kredi koşullarının sıkılaşabileceğini ve konut kredi maliyetlerinin artabileceğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) mart ayında yaptığı açıklamada İngiliz bankalarının olası Brexit durumunda finansman pozisyonlarının korunabilmesi için likidite ihalelerinin yapılabileceğini belirtmişti. Ayrıca BoE Başkanı Mark Carney daha önce Brexit durumunda bazı finans kuruluşlarının Londra'dan çıkabileceği uyarısında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.