İngiltere Merkez Bankası “oy birliği” ile faizi sabit tuttu

İngiltere Merkez Bankası “oy birliği” ile faizi sabit tuttu
İngiltere Merkez Bankası, politika faizini beklentilerle uyumlu şekilde değiştirmeyerek yüzde 0,5’te bıraktı

LONDRA (AA) – İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,5’te bıraktı.

İngiltere Merkez Bankası politika faizini beklentilerle uyumlu şekilde değiştirmeyerek tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5 oranında bıraktığını açıkladı. BoE varlık alım programı hedefini de değiştirmeyerek 375 milyar sterlinde bıraktığını duyurdu.

BoE’nin Para Politikası Kurulu’nun (PPK) toplantı tutanaklarında politika faizinin sabit tutulması yönündeki kararın oy birliği ile alması dikkati çekti. Ağustos ayından bu yana yapılan PPK toplantılarında düzenli olarak faiz artırımına gidilmesi yönünde oy kullanan Ian McCafferty bu kez faiz değişikliğine gidilmemesi yönünde oy kullandı.

İngiltere Merkez Bankası’nın enflasyon raporunda ise enflasyonun hedeflenen yüzde 2 seviyesine 2018 yılına kadar çıkamayabileceği belirtilirken, İngiltere ekonomisinin bu yıl ki büyüme tahmininin yüzde 2,5’tan yüzde 2,2 ‘ye çekildiği kaydedildi. BOE ayrıca 2017 yılın için büyüme öngörüsünü de yüzde 2,7’den yüzde 2,4’e çektiğini duyurdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.