İnternet sitelerinden 6 milyon liralık tasarruf

İnternet sitelerinden 6 milyon liralık tasarruf
CHP'nin, "chp.org.tr" adresi üzerinden Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan resmi internet siteleri faaliyete başladı- Geçen ay faaliyete başlayan tüm il ve ilçe sitelerinin yazılımını kendisi yapan CHP, şu and

ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP, "chp.org.tr" adresi üzerinden Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan resmi internet sitelerinden toplam 6 milyon liralık tasarruf sağlamayı hedefliyor.

CHP Parti Meclisi'nin (PM) onayladığı MYK raporunda, genel başkan yardımcılıklarının çalışmaları yayınlandı.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığının hazırladığı raporda ise Şubat 2015'te yayına başlayan yeni "chp.org.tr" adresine ilişkin bilgilere yer verildi.

Yeni "chp.org.tr" adresinin, sadece genel merkezin değil, tüm il ve ilçe örgütlerinin aynı kurumsal şablon üzerinde kendi sayfalarını yönetmelerine imkan verecek şekilde tasarlandığı belirtilen raporda, seçimler nedeniyle örgüt sitelerinin devreye alınmasının ise bu yıl başına ertelendiği belirtildi.

Yıl başı itibarıyla önce pilot olarak büyük illerin ve ilçelerin sitelerini devreye alan CHP, şubat itibarıyla da tüm il ve ilçelerin devreye alınma işlemlerini tamamladı.

- Ayrı kaynak ayırmanın önüne geçildi

CHP, bu uygulama ile her il ve ilçenin internet sitesine ayrı kaynak ayırmasının önüne geçti.

Raporda, partinin siteler aracılığıyla yaptığı tasarruf da açıklandı. En basit bir sitenin örgütlere ilk yazılım maliyetinin bin 500 ile 2 bin lira arasında bir rakam içerdiği belirtilen raporda, sadece şu anda yayında olan bin 59 siteden en minimum hali ile 1 milyon 588 bin liralık tasarruf sağlandığı ifade edildi.

Bu sitelerin normal şartlarda en minimum yıllık bakım maliyetlerinin 500 bin liranın üzerinde olacağı, bu maliyetten de tasarruf sağlandığı belirtildi.

- Günlük 30 bin ziyaretçi

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı, bu yıl içerisinde aynı alt yapı üzerinden, gençlik ve kadın kolları sayfalarının da yayına alınacağını açıkladı. Raporda, bu sitelerin de yayına alınmasıyla CHP'nin 3 binin üzerindeki bu sitelerden toplam yaklaşık 6 milyon liralık bir tasarruf sağlayacağı bildirildi.

CHP, bu yaptığı çalışmayla sadece maliyetten fayda sağlamanın yanı sıra kurumsal bir bütünlüğü oluşturmayı da amaçlıyor.

Partinin hali hazırda kullanılan sitelerinin istatistikleri de paylaşıldı. Buna göre, aktif olan bin 59 kurum sitesine 6 bin 775 haber girişi, yine bu siteler aracılığıyla bin 65 haber paylaşımı yapıldığı ifade edilirken haberlerin okuma sayısı ise 4 milyon 374 bin 368 olarak açıklandı. Sitelerin günlük ziyaretçi sayısı ise 30 bin oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.