Iphone kullanıcıları bu özellikleri biliyor muydunuz?

Iphone kullanıcıları bu özellikleri biliyor muydunuz?
Apple tarafından piyasaya sürülen ve milyonlarca insanın kullandığı Iphone telefonlarda kullanıcılar tarafından fark edilmeyen gizli özellikleri bulunuyor.

Apple tarafından piyasaya sürülen Iphone telefonda pek bilinmeyen ama çok işe yarayan bazı özellikler bulunuyor.

FOTOĞRAF ALBÜMÜNDE KOLAY ARAMA

Fotoğraflar uygulaması, resimlerinizdeki yerleri ve nesneleri tanımlayarak bunları kolayca aramanıza imkan tanır. Mesela ‘çiçek’, ‘yılbaşı’ veya ‘kedi’ gibi sözcüklerle arama yapabilirsiniz.

GRUP FACETİME

Aynı anda FaceTime özelliği ile 32 kişi ile beraber sohbet edebilirsiniz. Bu sayede sanal olarak toplantı, parti veya aile buluşmaları düzenleyebilirsiniz.

PDF’E DÖNÜŞTÜRME

Bir web sayfası, belge veya mail’i hızla PDF’ye dönüştürebilirsiniz. Ekran görüntüsünü aldıktan sonra küçük resme, ardından da sağdaki “Tam Sayfa” seçeneğine dokunun. Ekran görüntüsünde web sayfası veya mail’in yalnızca bir bölümü yer alsa da “Tam Sayfa” seçeneğine dokunduğunuzda, iOS bütün içeriği PDF’ye dönüştürür.

ŞERİT METRE İLE ÖLÇÜMLER YAPIN

iPhone’daki Ölçüm uygulaması, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisinden yararlanarak aygıtınızı şerit metre olarak kullanmanızı sağlar. Ölçüm uygulamasını açtıktan sonra ortamı kavrayabilmesi adına aygıtın hareket ettirilmemesi istendikten sonra ekran talimatlarını uygulayın. Ardından aygıtınızı nokta işaretini ölçümünüzün başlangıç noktasına getirecek biçimde hareket ettirin ve ardından + düğmesine dokunun. Nokta işareti ölçümünüzün bitiş noktasına gelene kadar aygıtınızı hareket ettirin ve + düğmesine tekrar dokunun

TRACKPAD ÖZELLİĞİ

iPhone’unuzun klavyesinde boşluk çubuğuna kuvvetli bastığınızda, onu trackpad’e dönüştürebilir ve parmağınızı fare gibi kullanarak imleci yazmak istediğiniz yere götürebilirsiniz. Klavyenizi trackpad’e dönüştürdüğünüzü, klavyedeki karakterlerin boş görünmesiyle anlayabilirsiniz.

KOLAY GERİ ALMA

Bir şey yazarken hata yaptıysanız üç parmakla sola kaydırıp “geri alabilirsiniz”. Aynı işlemi “yinelemek” için üç parmakla sağa kaydırın.

NOKTALAMA İŞARETLERİ ÇOK KOLAY

Telefonunuzda bir şey yazarken boşluk çubuğuna iki kez dokunarak cümlenizi sonlandırabilirsiniz.

PARK YERİNİZ BELLİ OLSUN

Öyleyse Harita, iPhone’unuzun Bluetooth veya CarPlay ile bağlantısını kestiğinizde arabanızı yerini otomatik olarak bir iğneyle işaretler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.